(Photo by Ian Walton/Getty Images)

Bellew a visszatéréséről: Ez az egyetlen kérdés, amire még választ kell kapnom

Tony Bellew nemrég meglepte a rajongókat azzal, hogy fél évtizeddel a hivatalos visszavonulása után kihívta a lengyel Lukasz Rozanskit.

A korábbi cirkálósúlyú világbajnok az Oleksandr Usyk elleni kiütéses vereséget követően búcsúzott, és azóta kényelmesen elvan a szakértői székében. Annak ellenére, hogy korábban kizárta a visszatérést, nemrégiben szemet vetett a vitatott – kizárólag a WBC által bevezetett és szankcionált – bridgersúlyú divízióra, és bejelentette, hogy esélyesnek tartja magát a bajnok ellen.

Bellew a TalkSPORT-nak tisztázta, hogy nem rosszindulatból hívta ki Rozanskit, hanem egyszerűen csak azért, mert úgy érzi, jó esélye van arra, hogy elvegye az övét.

„Ez nem szóváltás, hanem valaki, akiről úgy gondolom, hogy meg tudnám verni. Nem fogok hazudni, 40 éves vagyok és nem tudom. Tavaly a Creed 3-ra készülve nagyon jó formába kerültem, és végül olyan hasizmokat láttam, amilyeneket már vagy egy évtizede nem, és arra gondoltam, hogy miért ne. Hogy teljesen őszinte legyek, a cirkálósúlyt nem tudnám újra biztonságosan megcsinálni, és egyenesen a lényegre tapintok, de a bridgersúlyt szépen és kényelmesen hoznám, és ha őszinte akarok lenni, azt hiszem, abszolút porrá zúznám őt.”

A liverpooli harcos azonban reálisan gondolkodik, és elismerte, hogy bár az edzőtáborral megbirkózna, nem biztos benne, hogy a ringben milyen lesz, amíg meg nem szólal az első gong. Éppen ebben rejlik a veszély, amikor a 40 évesen való visszatérésről beszélünk.

„Nem tudom, várunk és meglátjuk. Vissza kellene mennem egy kicsit az edzőterembe, és ott töltenem egy kis időt. Még mindig megvan bennem a tűz? Nem tudom. Nem vagyok teljesen formán kívül, mindig is megmaradtam valamilyen szinten. Majd arra gondolunk, hogy kibírom-e az ütéseket, az ütéseit. Ez az egyetlen kérdés, amire még választ kell kapnom. Tudom, hogy a testem képes átvészelni egy edzőtábort, és tudom, hogy képes vagyok rá. Vitathatatlanul a valaha volt legnagyobb cirkálósúlyú ellen veszítettem, és ez volt az utolsó alkalom, amikor ringbe szálltam. Meg tudnám verni őt? Egyáltalán nem. Miért is térnék vissza? Csak azért, hogy világbajnok legyek. Semmi másért nem érdemes visszajönni.”

Bellew megerősítette, hogy egy esetleges visszatérés még a megfontolás stádiumában van, és egyelőre nem szabad többet mondani róla.

Borítókép: Ian Walton/Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ