Getty Images

Chimaev: 90 százalék, hogy Usman lesz az ellenfelem, nincs más

A veretlen váltósúlyú versenyző, Khamzat Chimaev még mindig reménykedik abban, hogy az októberi UFC 294-en a korábbi vitathatatlan divízióbajnokkal, Kamaru Usmannal mérkőzhet meg – állítja, hogy még nem keresték meg egy másik mérkőzéssel a közel-keleti visszatérésért.

Chimaev, a jelenlegi negyedik helyen álló váltósúlyú kihívó azóta nem küzdött, hogy tavaly szeptemberben a UFC 279 társfőmérkőzésén Kevin Hollandot az első menetben legyőzte. A győzelemmel Chimaev profiként 12-0-ra javította mérlegét, miután tavaly áprilisban szoros, egyhangú döntéssel győzött Gilbert Burns ellen. Chimaev hat mérkőzés óta veretlen, mióta 2020-ban az Octagonba lépett, de még nincs hivatalos időpont a visszatérése kapcsán, annak ellenére, hogy a jelek szerint az októberi UFC 294-en fog harcolni Abu Dhabiban, az Egyesült Arab Emírségekben. A csecsen származású versenyző pedig úgy tűnt, hogy talált magának ellenfelet az Etihad Arena kártyára, mivel a korábbi váltósúlyú bajnok, Usman felajánlotta, hogy megküzd vele, miután márciusban, a UFC 286-on a trilógia címmérkőzésen kikapott Leon Edwards ellen.

https://www.instagram.com/p/CtzWdshNajK/?hl=hu

A UFC elnöke, Dana White azonban kezdetben elutasította a párosítást – ragaszkodva ahhoz, hogy nem fog összeállítani egy fogósúlyú versenyt, amit mindkét harcos szeretett volna. Chimaev szerint az Usman elleni csata még mindig lehetséges, mivel nem kapott más ajánlatot.

„A szokásos módon edzünk itt Stockholmban. Dubaiban voltunk edzőtáborozni, de most jöttünk vissza. Aztán egy hónappal a mérkőzés előtt Abu Dhabiba megyünk. De egyébként a szokásos módon edzünk itt Stockholmban. Készen állunk a mérkőzésre. Lehet Usman lesz az ellenfelem, 90 százalék. Csak az a baj, hogy nem akar két kilót felszedni magára. Dana White azt mondja, hogy ennyire van a középsúlytól. Meglátjuk, nincs más, aki szóba jöhet.”

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ