(Photo by Buda Mendes/Zuffa LLC via Getty Images)

Az ex-UFC bajnok Jose Aldo második ökölvívó győzelmét aratta

A korábbi UFC pehelysúlyú bajnok, Jose Aldo megszerezte második bokszgyőzelmét, miután visszavonult a vegyes harcművészettől.

Közel két évtizedes profi MMA után Aldo szögre akasztotta a kesztyűket. Aldo a legjobbak ellen harcolt és győzött. A WEC és a UFC bajnoki címeit is megszerezte és megvédte, Aldo legjobb napjait a 2005 és 2015 közötti tíz év jelentette, amikor 18 mérkőzésen maradt veretlen, miközben olyanokat győzött le, mint Chad Mendes, Chan Sung Jung, Frankie Edgar és Urijah Faber.

https://www.instagram.com/p/CuPdGteu5v3/?hl=hu

A Merab Dvalishvili elleni vereséget követően Aldo visszavonult az MMA-tól, de kijelentette, hogy szeretné kipróbálni magát a bokszban. A brazil egész karrierje során fantasztikus lábmunkával rendelkezett, és az évek során szilárd bokszolói képességeket fejlesztett ki – a brazil haditengerészetnél eltöltött edzéseknek tulajdonítva.

„A kezeim egyre gyorsabbak és gyorsabbak lesznek, ahogy telik az idő. Miután elvesztettem egy meccset, rájöttem, hogy több dolgot kell beépítenem a repertoáromba, és így kerültem be a haditengerészet által támogatott brazíliai bokszba. Úgy érzem, hogy ettől jobbak lettek az ütéseim és nyilván minden. De a rúgásaimat soha nem fogom elfelejteni” – mondta Aldo.

Aldo idén februárban debütált, legyőzve Emmanuel Zambranót, mielőtt a korábbi UFC veterán Jeremy Stephens ellen lépett volna szorítóba, ami döntetlen lett. Ezúttal a Shooto Brasil Boxing 2-n „Junior” Esteban Espindola ellen lépett ringbe, akit egyhangú döntéssel győzött le hat három perces menetben.

Borítókép: Buda Mendes/Zuffa LLC via Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ