(Photo by Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images)

Georges St-Pierre Demian Maia ellenfele lesz a decemberi UFC Fight Pass Invitational eseményen

Úgy tűnik, hogy a UFC Hall of Famer Georges St-Pierre megtalálta ellenfelét a várva várt visszatéréséhez.

„Rush” bejelentette, hogy decemberben egy UFC Fight Pass Invitational esemény főszereplője lesz, de nem tudott részleteket elárulni arról, hogy ki lesz az ellenfele. Nos, most már tudjuk, hogy St-Pierre az MMA történetének egyik legfelkészültebb grapplerével, Demian Maiával fog megmérkőzni.

„Néha-néha előjön valami, ami még mindig nagyon motivál” – tweetelte Maia. „A @GeorgesStPierre elleni grappling hatalmas kihívás és nagyszerű motiváció lesz. Te GSP az egyik legnagyobb harcos vagy, akit nagyon tisztelek. Benne vagyok! Alig várom, hogy harcolhassak a UFC eseményén.”

Amíg Georges St-Pierre a váltósúly dominálásával volt elfoglalva, Demian Maia középsúlyban szerzett magának nevet. A UFC 77-en debütáló Maia öt győzelmet aratott zsinórban, köztük egy első menetes Chael Sonnen elleni sikert, amivel eljutott a legendás Anderson Silva elleni UFC címmeccsig. Sajnos a mérkőzésük a promóció történetének egyik legrosszabb címmeccsévé vált.

Miután nem sikerült megszereznie a UFC aranyat középsúlyban, Maia váltott váltósúlyra, és emlékezetes mérkőzéseket vívott Jon Fitch, Jake Shields és Rory MacDonald ellen. Maia a UFC 211-en Jorge Masvidalt győzte le, amivel kiérdemelt egy esélyt az akkori váltósúlyú király, Tyron Woodley ellen. Maia ismét alulmaradt, egyhangú döntéssel vereséget szenvedett. Az utolsó öt meccsén 3-2-re végzett, mivel a promócióval kötött szerződése 2021-ben lejárt a Gilbert Burns és Belal Muhammad elleni egymás utáni vereségek közepette.

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ