(Photo by Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images)

Gaethje: Conor McGregor kihívása izgalmas, de nem fogok olyannal küzdeni, aki szteroidokat szed

Justin Gaethje nem rendelkezik könnyűsúlyú világbajnoki címmel, de olyan szokatlan helyzetben van, hogy talán sokkal több ütőkártya van a kezében, mint a legtöbb élharcosnak.

A szombati UFC 291 főmérkőzésén a Salt Lake City-i Delta Centerben Gaethje ismét olyan képkockákat élt meg az életében, amelyek évtizedekkel ezelőtt elképzelhetetlenek lettek volna.

„Ez egy olyan klassz élet. El sem tudtam volna képzelni, hogy gyerekként itt leszek. Minden nap hálát adok Istennek ezért” – mondta Gaethje a riportereknek.

Pillanatokkal korábban Gaethje egy fejrúgással legyőzte Dustin Poiriert és megszerezte a promóció BMF címét. Ezzel egy 2018. áprilisi vereséget is megbosszult, és ezzel szinte biztosra vehető, hogy ő lesz a következő a sorban, aki esélyt kap megszerezni a UFC könnyűsúlyú bajnoki övét.

Miközben a fekete BMF-övét maga elé támasztva ült az asztalon, Gaethje mérlegelte az előtte álló lehetőségeket. A UFC sztárja, Conor McGregor. az MMA legnagyobb arca, a meccs után a Twitteren kifejezte érdeklődését Gaethje iránt. Gaethje elismerte, hogy az ötlet izgatja, de vannak akadályok.

„Azt hiszem, már hatszor utasított vissza. Általában veszítened kell ahhoz, hogy megküzdhess vele. Szóval nem vagyok benne biztos, hogy mi folyik itt. … Szeretek nagy meccseket vívni, az izgalmas dolgokat és ez eléggé az. De nem fogok olyannal küzdeni, aki szteroidokat szed. Soha életemben nem szedtem és nem is fogok. Hát, talán ha visszavonulok, akkor lehet. De soha életemben nem szedtem szteroidokat, és nem akarok olyannal küzdeni, aki csal. Valószínűleg nem is kellene ezt mondanom, ha akarom a meccset, de ez az igazság” – mesélte Gaethje.

Ha nem McGregor, akkor Gaethje következő kihívója a bajnok Islam Makhachev és a következő kihívó, Charles Oliveira győztese ellen lehet az októberi UFC 294-en. Gaethje azonban a mérkőzések lefoglalását illetően a mérkőzésszervezőkre hagyatkozik, azt viszont tisztázta, hogy nem szeretne tartalék bunyós lenni.

„Majd meglátjuk, ember. A UFC intézi ezeket. Szóval majd meglátjuk, mi történik. Fogalmam sincs.”

Az egyik ötlet, amit Gaethje elutasított egyből, az egy azonnali visszavágó Poirier ellen, mivel 1-1-es döntetlenre állnak. Ezen túlmenően Gaethje azt mondta, hogy a labda Poirier térfelén lesz, hogy megtörténik-e a trilógia harc vagy sem.

„A ketrecben a meccs után azt mondtam: ‘Hé, ember, mindketten egyezzünk meg abban, hogy soha többé nem harcolunk egymás ellen, hacsak nem muszáj. 1-1-re állunk, szóval majd meglátjuk. Soha nem tagadnám meg tőle ezt a lehetőséget, ahogy ő sem tagadná meg tőlem. Nem akarom, hogy ez legyen a következő meccsem.”

Borítókép: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ