Devin Haney megtörte a csendet a következő ellenfélről

Devin Haney meghozta a döntést, hogy megvédi-e a könnyűsúlyú vitathatatlan bajnoki címét, vagy egy osztállyal feljebb lép, hogy egy új övért szálljon ringbe.

A könnyűsúlyú bajnok nemrég megőrizte öveit Vaszilij Lomachenko ellen, és figyelmen kívül hagyja a visszavágót követelő felhívásokat, hogy feljebb lépjen, és legközelebb kihívja a WBC kisváltósúlyú bajnokát, Regis Prograis-t. A mérkőzés előzetes dátuma október 28., és Haney a feljebb ugrással visszautasítja a könnyűsúlyú kötelező ellenfelét, Shakur Stevensont.

Azt viszont nem akarja engedni, hogy Stevenson a megüresedett övért harcoljon, ezért petíciót nyújtott be a WBC-nél, hogy annak ellenére is megtarthassa az öveket, hogy egy másik címért is megmérkőzik feljebb lépve. A FightHype-nak nyilatkozva Haney elmondta, hogy eljött az idő a súlycsoportváltásra.

„Jelenleg szabadügynök vagyok, minden összeállt ahhoz, hogy két divíziós világbajnok legyek. Szeretném megmutatni a képességeimet, amikor sokkal erősebb leszek, a súly nem lesz a középpontban a tábor során, inkább azon lesz a hangsúly, hogy kényelmesen és 100%-osan tudok majd készülni. Ilyen vagyok, a legjobb harcosokkal akarok megküzdeni, újra és újra bizonyítani akarok. A legutóbbi meccsemen egy jövőbeli hírességek csarnokába tartozó bunyóssal küzdöttem, most pedig egy másik bajnokkal fogok harcolni. Jó meccs lesz a bokszvilág számára.”

Reménykedik abban, hogy a szankciós testület eleget tesz a kérésének, és maradhat könnyűsúlyú bajnok.

„Inshallah ez így van. Ha Isten is úgy akarja, megtarthatom a könnyűsúlyú öveimet, felmegyek kisváltósúlyba bokszolni, majd visszajövök és megvédem a vitathatatlan címeimet.”

Ami Stevensont illeti, Haney szerint el kellett volna fogadnia a 75/25-ös ajánlatot, amit nyilvánosan visszautasított, és megkérdőjelezte annak hitelességét. A 24 éves ökölvívó úgy véli, kiérdemelte a jogot, hogy megtarthassa a címeit.

„Ha tényleg hitt magában és bízott volna a képességeiben, elfogadta volna [a 25%-os ajánlatot]… Ezt kell tenned ahhoz, hogy a divízió emberévé válj, áldozatot kell hoznod. Én megtettem. Sok nagyszerű harcos is. Mindent kockára tettem, hogy ebben a helyzetben legyek, nem akarom csak úgy odaadni az öveimet. A jövőben szeretném őket megvédeni.”

Mióta kikerült ez a hír a tárgyalásokról, Stevenson azt mondta, hogy „megszakad a szíve”, ha a WBC engedélyezi Haney-nek, hogy megtartsa a könnyűsúlyú címét.

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ