Getty Images

Hearn: Ruiz sosem keresett meg minket Joshua miatt

Eddie Hearn, a nehézsúlyú Anthony Joshua promótere elmondta, hogy Robert Helenius nagyon hiteles ellenfél ilyen rövid idő alatt.

Helenius három nappal ezelőtt még harcolt, amikor három menetben legyőzte Mika Mielonent. Ez volt Helenius első mérkőzése azóta, hogy tavaly októberben Deontay Wilder az első menetben kiütötte. Amennyiben Joshua legyőzi Heleniust, a jövő szombat este, akkor továbbléphet a Wilder ellen tervezett közel-keleti összecsapáson.

Helenius késői beugró, miután Joshua eredeti ellenfele, Dillian Whyte visszalépett a mérkőzéstől, miután pozitív lett a tiltott szerre vonatkozó tesztje.

„Olyasvalakit akartunk, aki hiteles, aki eljönne bokszolni, akivel gyorsan megtudjuk kötni az üzletet. Voltak nagy győzelmei, Wildertől pedig kikapott. Szombaton bokszolt és nyert” – mondta Hearn a Talk Sportnak.

Több bunyós is érdeklődött, legalábbis a közösségi médiában, hogy vállalják a meccset még ilyen rövid idő alatt is. Az egyik ilyen bunyós a korábbi világbajnok Andy Ruiz. Még 2019-ben Ruiz sokkolta a világot, amikor megállította Joshuát. Hat hónappal később Joshua visszavágójukon egy domináns győzelemmel állt bosszút.

Amikor kiderült, hogy Whyte hivatalosan is kiesett, Ruiz trilógiát követelt. Hearn szerint Ruiz soha nem vette fel velük a kapcsolatot, és valószínűleg túlárazta volna magát.

„Andy Ruiz kitett egy tweetet, de soha nem lépett kapcsolatba velünk. Valószínűleg 10 millát akart volna. [Heleniusnak] két jó győzelme volt fizetős meccsen az USA-ban, keményen tud ütni és hiteles bunyós. Levesszük a meccset a PPV-ről, és az anyagi különbség AJ számára elképesztő, de ő bokszolni akart. Mindannyian látni akartuk a Dillian Whyte elleni mérkőzést.”

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ