(Photo by Francois Nel/Getty Images)

Hearn: még mindig azt mondják, hogy lesz Wilder-Joshua meccs

Túl sok minden forog kockán Anthony Joshua számára ahhoz, hogy elhalassza az év második mérkőzését promótere, Eddie Hearn szerint.

A korábbi nehézsúlyú címvédő a tervek szerint a hétvégén lép ringbe a londoni O2 Arénában. Dillian Whyte helyett azonban a későn beugró Robert Helenius, a veterán finn ellen lép szorítóba. Whyte-t azután törölték a mérkőzésről, hogy a hétvégén a Matchroom Boxing bejelentette, hogy Whyte megbukott az önkéntes doppingellenes szövetség (VADA) által a mérkőzés előtt elvégzett drogteszten. Ez legalább a harmadik alkalom Whyte pályafutása során, hogy sikertelen doppingvizsgálatba keveredett. 2012-2014 között ideiglenes eltiltást kapott, mert a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szerint tiltott anyagot tartalmazó étrend-kiegészítőt szedett. Whyte-t 2019-ben ismét ideiglenesen felfüggesztették, miután egy Oscar Rivas elleni mérkőzést megelőző drogtesztet követően ismét felfüggesztették. Whyte-t később, még decemberben tisztázta a brit doppingellenes szervezet.

https://www.instagram.com/p/CvuaycrIatS/?hl=hu

Hearn, akinek cége kedden bejelentette Heleniust Joshua ellenfeleként, azt mondta, hogy Joshua mindenképpen a tervezett módon kell, hogy küzdjön – nehogy a jövő év elejére tervezett Deontay Wilder elleni meccs is meghiúsuljon. Joshua tárgyalásokat folytatott egy lehetséges mérkőzésről a korábbi nehézsúlyú világbajnokkal Szaúd-Arábiában. Eredetileg ezt a meccset decemberre tűzték ki, egy olyan kártyán, amelyen Tyson Fury és Oleksandr Usyk a vitathatatlan nehézsúlyú koronáért szállt volna ringbe. De ezek a tervek egyelőre nem tűnnek valószínűnek. Fury október 28-án Francis Ngannou ellen vív „crossover” mérkőzést, Usyk pedig augusztus 26-án a kötelező kihívó Daniel Dubois ellen lép ringbe.

Hearn azonban egy nemrégiben adott interjúban elmondta, hogy egy Joshua-Wilder mérkőzésről még mindig aktívan tárgyalnak a jövő év elejére, ami azt jelenti, hogy ha Joshua nyári meccsét őszre halasztanák, az felborítaná annak az összecsapásnak az időzítését.

„Nehéz elhalasztani egy meccset, amikor 12 hétig edzel, majd szakítsd meg az edzőtáborod. A másik lehetőség őszintén szólva az, hogy októberben vagy novemberben küzdjünk. Amikor 12 hétig edzett, majd három vagy négy hét pihenő, és újra visszatér nyolc vagy kilenc hét edzésre. Deontay Wilder ellen akarunk bunyózni. Tudjuk, hogy december valószínűtlen, de még mindig azt mondják nekünk, és még két vagy három nappal ezelőtt is azt mondták, hogy összejön a meccs. Ha nem vállalta volna a mostani párharcot, akkor a Wilder elleni decemberi vagy januári mérkőzés is kudarcba fulladhatott volna” – mondta Hearn a talkSPORT Radio-ban.

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ