(Photo by Chris Unger/Zuffa LLC)

Az MMA legenda Fedor Emelianenko bokszmeccset szeretne Mike Tysonnal: ez fantasztikus lenne

A legendás nehézsúlyú Fedor Emelianenko lehet, hogy befejezte a vegyes harcművészetek világában, de ez nem akadályozza meg az orosz óriást abban, hogy egy nap ringbe lépjen.

Miután 23 éves MMA-karrierje során 40 győzelmet gyűjtött össze, Fedor Emelianenko a februári Bellator 290-en a Ryan Bader elleni vereséget követően visszavonult.

Azóta az „utolsó császár” formában maradt, és bár az MMA-ba való visszatérés nem jöhet szóba, Emelianenkót kétségtelenül izgatja az ötlet, hogy kipróbálja magát a ringben.

„Az MMA-nak vége számomra, ez 100 százalék. Nem térek vissza. Ki akarom próbálni magam a bokszban. Azt hiszem, ez érdekes lesz. A Bader elleni legutóbbi meccs után szünetet tartottam. Elkezdtem egy kicsit súlyokat emelni, kis izmot pakoltam magamra, így a sérüléseim elmúlnak, a vállam is jobban érzi magát egy kicsit, és elkezdtem bokszolni, szóval elég jól érzem magam” – mondta Emelianenko Ariel Helwaninak a The MMA Hour című műsorban.

Bár még túl korai lenne bejelenteni tervezett bokszmérkőzésének ellenfelét, Fedor imádja az ötletet, hogy felvegye a nyolc unciás kesztyűt, és összecsapjon a nehézsúlyú „Iron” Mike Tysonnal.

„Néztük a tévében a Roy Jones Jr. vs. Mike Tyson mérkőzést. Mike Tyson érdekes küzdelem lenne. Nagy név, egy igazi legenda. Érdekes lenne, mert sok videóját láthatod a YouTube-on és mindenhol, még mindig jó formában van, edz.”

Tyson a sportág egyik legelismertebb alakja, aki 1987 és 1990 között közel három éven át birtokolta a vitathatatlan nehézsúlyú világbajnoki címet. Tyson 19 egymást követő kiütéses győzelemmel kezdte pályafutását, 12 győzelmét már az első menetben megszerezte.

„Fantasztikus lenne. Ha van rá lehetőség, akkor azonnal igent mondanék rá. Készen fogok állni, mindig edzek. Most is volt egy edzőtáborom Oroszországban. Hallottam, hogy Mike Tyson segít Francis Ngannounak felkészülni erre a meccsre, szóval valószínűleg ő is jó formában van. 47 éves vagyok, de 23 évesen kezdtem el harcolni. Életem több mint fele ezt tölti ki. Mindenki tudja, hogy leginkább birkózó vagyok. agja voltam a szambó és a dzsúdó válogatottnak, de a bunyóimból is látszik, hogy elég jól bokszolok. Persze nem vagyok olyan jó, mint Mike Tyson, de érdekes lenne.”

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ