(Photo by Yong Teck Lim/Getty Images)

Prochazka kész arra a sorsa juttatni Pereirát, mint mentorát

Jiri Prochazka készen áll arra, hogy Alex Pereirát ugyanarra a sorsra juttassa, mint mentorát.

A korábbi bajnok Prochazka és az újdonsült félnehézsúlyú kihívó Pereira legközelebb minden bizonnyal a megüresedett bajnoki címért fognak összecsapni.

Prochazka szeretné visszaszerezni a félnehézsúlyú bajnoki övet, míg Pereira a UFC 291-en legyőzte a korábbi bajnok, Jan Blachowiczot és most az övre pályázik. Prochazka úgy lett bajnok, hogy Glover Teixeirát győzte le egy fojtással, és azt tervezi, hogy ugyanezt megteszi a korábbi középsúlyú bajnokkal, Pereirával, ha alkalom adódik rá.

„Szerintem neki van az egyik legjobb ütőereje középsúlyban. A félnehézsúlyban majd meglátjuk. Készen állok rá. Mint mindig most is mindent meg fogok tenni a győzelemért. Ha változtatnom kell a stílusomon, meg fogom tenni. Glovert is lefojtottam. Nem számít semmi. Erről szól a bunyó, hogy alkalmazkodni kell” – mondta Prochazka a The AllStarnak Pereiráról.

Bár Prochazka utalt arra, hogy nem volt 100 százalékban lenyűgözve Pereira Blachowicz elleni teljesítményétől, megérti, hogy a brazil miért kaphat esélyt a bajnoki címre.

„A középsúlyban a csúcson volt, így szerintem megérdemel egy kis csúcspozíciót a félnehézsúlyban is. Legyőzte Jan Blachowiczot. Nem volt 100 százalékosan meggyőző, de nyert, szóval irány a címmeccs.”

Prochazka reméli, hogy a Pereira elleni címmérkőzés még az év vége előtt megvalósul, miután kellő időt szán a vállának felépülésére.

„Beszélünk az időpontról a UFC-vel, és remélem, hogy még idén megvalósul. Talán október, november, december, valami ilyesmi. Szóval, nagyon örülök és nagyon hálás vagyok, hogy volt és van elég időm arra, hogy teljesen felépüljek. Ígérem, hogy a legjobb verziómat fogjátok látni a ketrecben.”

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ