(Photo by Cooper Neill/Zuffa LLC via Getty Images)

Sterling véleménye az O’Malley-faktorról: bárki ilyen szupersztárrá válhatott volna egyik napról a másikra

A UFC harmatsúlyú bajnok Aljamain Sterling nem tartja Sean O’Malley hype-ját és népszerűségét annyira különlegesnek.

A szombati címmérkőzésük előtt Sterling szerint a fékeket be kell húzni, amikor az O’Malley hype-vonat befut a UFC 292-re.

„Azt hiszem, bárki, akinek Snoop Dogg reklámozta volna a meccsét, miután kijött a Contender Seriesből szupersztárrá válhatott volna egyik napról a másikra, mert ez a hype. ülönösen, amikor olyan fickókkal harcolsz, akiknek nem is kellene veled a ketrecben lenniük, könnyű feltornázni a statisztikádat. A top 15-ben lévő srácokkal végzek. Jelentős különbség, hogy ilyen kaliberű ellenfelekkel harcolok. Ezek tények” – mondta Sterling a riportereknek.

Sterling O’Malley népszerűségét nagyrészt a kiütéseknek tulajdonítja, amelyek a látványosság miatt vonzzák az egyszeri rajongókat.

„Feltűnő stílusa van abban az értelemben, hogy volt pár kiütése. A rajongók számára ez király. De, akik igazi szurkolók, akik komolyan követik a sportot, azt hiszem, elég okosak ahhoz, hogy megértsék, mi micsoda. Mint például, igen, neki könnyebb útja volt, és azt tette, amit tennie kellett az előtte álló bunyósokkal.”

Sterling sérelmeinek egy része abból az útból eredt, amit végig kellett járnia, hogy eljusson a UFC címig. Sterling legyőzte Jimmie Rivera, Pedro Munhoz és Cory Sandhagen top kihívókat, mielőtt esélyt kapott a bajnoki övre. Eközben O’Malley 1-1-es mérleggel áll az olyan nevek ellen, akik számítanak a ranglistán.

„A harmadik UFC-mérkőzésemen a ranglista hatodik helyével küzdöttem. Azóta nem volt rosszabb helyezésű ellenfelem. Ez sokat mondó, és rendkívül nagy önbizalmat ad nekem a szombat esti UFC 292-re. Alig várom, hogy kimehessek és szétzúzzam a tanár úr kedvenc hype-gépét. Volt már dolgom nehéz fickókkal. Edzettem a Basharat testvérekkel, Julian Erosa-val, akik nehezebbek nálam. Szeretem azt hinni, hogy pokolian jó munkát végzek ezekkel a srácokkal a sparring edzéseken. Érdekes és izgalmas küzdelem elé nézünk. Meglátjuk, hogy olyan pontosak-e az ütései, mint amilyennek hiszi. A másik kérdés, hogy mennyire jó a védekezése, és mennyi ideje volt az utolsó meccse óta, hogy fejlődjön. Mindezeket a dolgokat figyelembe vettem. Biztosra megyek.”

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ