(Photo by Steve Marcus/Getty Images)

A WBC-nek elege lett a Wilder-Ruiz tárgyalásokból

Deontay Wilder és Andy Ruiz Jr. között 2022 novemberére rendelték el a WBC végső eliminációs mérkőzését, amelynek győztese kötelező kihívója lenne a jelenlegi bajnok, Tyson Furynak.

Kezdetben nagy volt a felhajtás a szankciós szervezet első számú – Wilder – és második számú – Ruiz – mérkőzése körül, de semmi sem valósult meg. A két korábbi bajnok egészen nyár elejéig csendben maradt, amikor kiderült, hogy a tárgyalások újraindultak. Ruiz Jr. csapata ekkor azzal vádolta Wilder csapatát, hogy alantas ajánlatot küldött, és jött az újabb összeomlás.

A szankciós szervezet közleményt adott ki, amelyben megerősítette, hogy a megrendezés mostantól érvényét veszti, miután nem sikerült sikeresen összehozni a mérkőzést.

„A WBC tanácsa úgy döntött, hogy törli a legutóbbi éves kongresszuson kiadott rendelkezést, amely egy végső kieséses mérkőzést írt elő Deontay Wilder és Andy Ruiz jr. között a divízió kötelező kihívójának meghatározására. A WBC értékelni fogja a divízió jelenlegi helyzetét, hogy felülvizsgálja az életképes lehetőségeket, és ha szükséges, a novemberben Üzbegisztánban megrendezésre kerülő WBC éves kongresszuson új határozatot hoz.”

Miközben Ruiz látszólag ellenfél nélkül maradt, Wilder mélyen benne van a tárgyalásokban, hogy 2024 elején Anthony Joshua ellen lépjen ringbe. Ahelyett, hogy egy rangsorolt kihívó ellen tenné kockára az övét, a „Cigánykirály” az MMA-sztár Francis Ngannou ellen lép majd ringbe október 28-án a szaúd-arábiai Rijádban.

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ