(Photo by Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire via Getty Images)

Conor McGregor már szinte könyörgött: nem fogják hagyni, hogy harcoljak

Conor McGregor nyolc nappal ezelőtt még csak úgy áradt a magabiztosságtól a UFC-s visszatérésének ütemezését illetően, amikor egy hárommeccses tervet vázolt fel, kezdve a decemberi Michael Chandlerrel.

Az egykori kétszeres bajnok hangneme mostanra drasztikusan megváltozott, és McGregor jelezte, hogy valószínűleg idén már nem lép ketrecbe. Az ír harcos azóta nem küzdött, hogy 2021 júliusában, a Dustin Poirier elleni vereség alkalmával lábtörést szenvedett. Már több mint egy éve incselkedik a visszatéréssel, de úgy tűnik, hogy a legnagyobb akadály a UFC drogellenőrzési programját felügyelő U.S. Anti-Doping Ügynökséggel való helyzete. Az USADA többször is kijelentette, hogy McGregornak újra be kell lépnie a tesztelési medencébe, és legalább két tiszta drogtesztet kell produkálnia egy hat hónapos időszak alatt, mielőtt engedélyt kapna a versenyzésre. Márciusban az USADA kiadott egy nyilatkozatot, miszerint McGregor kapcsolatban állt vele, és kész volt „azonnal” benyújtani a papírjait, de nincs bizonyíték arra, hogy ez valaha is megtörtént volna.

McGregor körül még mindig sok a bizonytalanság, de egyre nagyobb a csalódottsága, aminek vasárnap hangot is adott.

„Hölgyem és Uraim, nem fogják hagyni, hogy decemberben harcoljak” – mondta McGregor egy hangfelvétel-sorozatban az X-en. „Látták Chris Weidmant (a UFC 292-en). Képzeljék el, milyen sérülése van. Úgy érzem, hogy távol tartanak a megélhetésemtől, és ez már évek óta tart. Nem fogok sérelmeket szóvá tenni. Tovább fogok harcolni. Készen állok. Beakartam jelenteni, hogy a december 16-i UFC 296-on visszatérek. Mindent beleadtam, de ez nem fog megtörténni. Úgy néz ki, hogy nem lesz belőle semmi.”

A UFC elnöke, Dana White azt mondta, hogy nincs friss információja McGregor visszatérésének időpontjáról, amikor szombaton a bostoni UFC 292 gálán megkérdezték. Jelezte, hogy erre 2024 előtt nem fog sor kerülni, de további részleteket nem árult el. Chandler, aki McGregorral szemben edzősködött a „The Ultimate Fighter” 31. évadában, szintén jelen volt a UFC 292-n, és nem tudta leplezni, hogy egyre türelmetlenebbül várja McGregort. A UFC az USADA-val kötött megállapodásán keresztül különleges mentességet adhatna a 35 éves McGregornak, hogy az ír megkerülhesse a hat hónapos tesztelési folyamatot. Chandler elmondta, hogy neki nem lenne probléma, ha végül ez történne, de ez minden bizonnyal nagyfokú nyilvános visszhanggal járna. A UFC könnyűsúlyú harcosa, Poirier, aki McGregort és Chandlert is legyőzte, azt mondta, hogy a mentesség az USADA egész célját megcsúfolná. Az egyetlen felmentés, amit hasonló körülmények között adtak ki, 2016 júliusában történt, amikor a promóció Brock Lesnar váratlan visszatérő mérkőzése során cselekedett. Ezt követően pozitív lett a tesztje egy tiltott anyagra, ami az ellenfél Mark Hunt peréhez vezetett.

McGregor azonban nem foglalkozott ezekkel a hírekkel, de az Endeavor vezérigazgatójához, Ari Emanuelhez és a Nevadai Atlétikai Bizottsághoz könyörgött, hogy segítsenek neki megtisztítani az utat, hogy harcolhasson.

„Nálam van a hatalom. Továbbra is a saját dolgomat fogom csinálni. Nagyszerű helyzetben vagyok, és hamarosan találkozunk. Remélhetőleg jövő év elején. Kérlek, Istenem, valaki. Ari, Ari. Az én emberem. Készen állok, oké? December 16-án, harcolni akarok. Nevada Állami Atlétikai Bizottság, Bob Bennett visszavonult, de neki szeretnék üzenni. Mondja el a bizottságnak, mi a helyzet, mert nem engedik, hogy csináljam a megélhetésem. Kiderült, hogy Bob visszavonult, és én meg: „Mi a f*sz? Már nagyon hosszú ideje távol vagyok a UFC-től.”

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ