Dubois taktikája Usyk ellen: ez nem titok, meg kell vernem

Daniel Dubois tisztában van vele, hogy nem engedheti, hogy Oleksandr Usyk elkényelmesedjen szombat este.

Az okos, ügyes balkezes bajnok szét fogja szedni Duboist, ha a nehézkezű kihívója nem tesz semmit, hogy megzavarja Usyk ritmusát. A magasabb, nehezebb Dubois ezért megpróbálja majd a lehető legtesthezállóbbá tenni a nehézsúlyú címmeccsüket, amint megszólal a kezdő gong a Tarczynski Arena Wroclawban, a lengyelországi Wroclawban található futballstadionban.

Dubois az Anthony Joshua két, Usyk elleni döntő vereségét figyelve észrevette, hogy Joshua óvatossága sokba került neki, mert a korábbi bajnok agresszivitásának hiánya lehetővé tette Usyk számára, hogy azt tegye, amit akar.

A londoni Dubois a TNT Sports Boxing elemzőjének, Carl Framptonnak adott interjúban kifejtette, hogyan fogja megszorongatni Usykot.

„Az első meccsen AJ egy kicsit óvatos volt Usyk ellen. És igen, határozottan agresszívnak kell lenni ellene, nem igaz? Ez nem titok, nem állhatsz ott és várhatsz a lehetőségre. Meg kell verned… Nem akarok túl sokat gondolkodni rajta. Tudom, mit kell tennem” – mondta Dubois.

Usyk, bár 36 éves és fizikailag kisebb, a legtöbb sportfogadó szerint, legyőzi Duboist, aki a kötelező kihívója Usyk WBA bajnoki címének. 25 éves Dubois a veterán edzőt, Don Charlest vette fel a táborába a Usyk-elleni meccsre, részben azért, mert ő segítette felkészíteni Dereck Chisorát a Usyk elleni 2020 októberi mérkőzésére. Azt a mérkőzést az ukrán egyhangú pontozással nyerte.

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ