(Photo by Cooper Neill/Getty Images)

Mike Tyson: Fury még soha nem volt a ringben olyannal, aki ilyen keményen tud ütni

A korábbi vitathatatlan nehézsúlyú világbajnok Mike Tyson úgy véli, Francis Ngannou-nak igazi „ütő esélye” van arra, hogy sokkolja a világot a közelgő WBC bajnok Tyson Fury elleni mérkőzésen.

Ngannou, a korábbi UFC-bajnok, Fury ellen debütál profi ökölvívóként egy nem címmérkőzésen, amelyre október 28-án kerül sor Szaúd-Arábiában. Az MMA-veterán felkérte Tysont, hogy edzze őt a mérkőzésre. Tyson biztos benne, hogy Ngannou rettegett ütőereje átültethető lesz.

„Tyson Furyt egy kicsi fickó fogta meg még a karrierje elején. Francis úgy üt, mint Isten tudja ki. Ő egy atléta, gyorsabban mozog, és figyelj, csak egyszer vagy kétszer kell úgy eltalálnia. Tyson még sosem volt ringben olyannal, aki ilyen keményen tud ütni” – mondta Tyson a The Jim Rowe Show-ban.

Ahogy az edzőtáboruk zajlik, Tyson elismeri, hogy kellemesen meglepte Ngannou fejlődése a ringben. 1990 februárjában Buster Douglas sokkoló módon kiütötte Tysont. Az eredményt a legtöbb megfigyelő a boksztörténelem legnagyobb megelepetésének tartja. Tyson szerint azonban Ngannou győzelme még sokkolóbb lenne.

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ