Froch szerint Dubois még elég fiatal és újjáépítheti magát

A korábbi szuperközépsúlyú bajnok Carl Froch úgy véli, hogy a 25 éves Daniel Dubois még mindig a jövő ereje lehet a nehézsúlyban.

Szombat este Lengyelországban Dubois elszenvedte profi karrierje második vereségét, amikor az egyesített bajnok Oleksandr Usyk a kilencedik menetben legyőzte.

Dubois másik veresége 2020-ban Joe Joyce ellen történt. Azon a mérkőzésen Dubois önként térdelt a padlóra és számoltatta ki magát, miután súlyos sérülést szenvedett.

„Szerintem ő lehet a sportág jövője, a nehézsúlyú bokszban nem sokan vannak, még Joe Joyce is, aki már legyőzte őt, a 30-as évei végén jár. Nem hiszem, hogy egy visszavágó Joe Joyce ellen bölcs lépés lenne számára. Szeretném látni őt néhány stabil meccsen, újra felépíthetné az önbizalmát” – mondta Froch a Talk Sportnak.

A Usyk-Dubois összecsapás vitatott ötödik menetéről is szó esett. Dubois egy testütést mért, amely miatt Usyk percekig feküdt a földön a fájdalomtól. A mérkőzésvezető, Luis Pabon, ezt egy mélyütésnek minősítette. Miután több videós visszajátszást is bemutattak, különböző szögekből, hegyekben állt a vita arról, hogy az ütés szabályos volt-e vagy sem. Froch véleménye szerint az ütés határeset volt, de elég mélyre tévedt ahhoz, hogy mélyütésnek minősüljön.

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ