A WBA bizarr módon új „rendes” nehézsúlyú bajnokot jelentett be

Daniel Dubois legyőzte Trevor Bryant és megnyerte a WBA rendes nehézsúlyú bajnoki címét, és biztosítsa magának a „szuperbajnok”, Oleksandr Usyk elleni mérkőzést.

Erre a múlt hétvégén került sor Lengyelországban, és a 25 éves britet a kilencedik menetben megállították. Dubois oldalán jelenleg fellebbezésre készülnek, hogy az eredményt megdöntsék egy szerintük tévesen alacsonyan megadott ütés miatt – bár a sportágban sokan úgy vélik, hogy ez rosszul sült el.

Mivel a két fél összecsapott egymással a „rendes” övet érvénytelennek kell tekinteni, és – ahogyan azt sok szurkoló már eddig is hitte. Ez azonban nem így van. Öt nappal a mérkőzés után a WBA bejelentette, hogy egy folyamatban lévő jogi csatát követően Mahmoud (korábban Manuel) Charr a Regular bajnokuk, közvetlenül Usyk alatt. A szankciós szervezet közleményében azt írta, hogy a 34-4-es nehézsúlyú 2021 óta kampányolt érte.

„Egy bírósági egyezség részeként a Boksz Világszövetség (WBA) Bajnoki Bizottsága visszahelyezte Mahmoud Charrt a szervezet nehézsúlyú divíziójának reguláris bajnokává. Azután a mérkőzés után, amelyen Oleksandr Usyk legyőzte Daniel Dubois-t, az ukrán maradt az egyetlen nehézsúlyú bajnok. A szervezet azonban kénytelen volt meghozni azt a döntést, hogy Charr-t visszaállítja rendes bajnokként, hogy a testület normális működése folytatódhasson. Charr 2021 decemberében veszítette el bajnoki státuszát, miután nem bokszolt a tervezett időpontban, és miután nem sikerült megegyezni Trevor Bryannal egy mérkőzésről. Két év és egy közbenső bírósági eljárás után a WBA úgy döntött, hogy visszaadja a rendes bajnoki státuszt a bokszolónak. Miután a WBA alaposan tanulmányozta a lépés végrehajtásának legjobb módját, a WBA két kulcsfontosságú feltételt szabott. Először is, Charrnak október 14-e előtt meg kell küzdenie Jarrell Millerrel, a divízió 5. helyen rangsorolt bokszolójával. Másodszor pedig, ennek a mérkőzésnek a győztesének a következő elérhető versenyzővel kell megmérkőznie, akit a testület fog meghatározni.”

A WBA azzal zárta közleményét, hogy a döntést a sportág érdekeinek megfelelőnek ítélte.

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ