(Photo by Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images)

Strickland a bajnoki övről: Az, hogy egy fémdarab van a derekam körül, nem határoz meg engem

Sean Strickland nem fog nagyobb nyomást helyezni magára a jutalom miatt, ami egy Israel Adesanya elleni győzelemmel járna.

A UFC 293-on Strickland először küzdhet meg a bajnoki címért. Bár a pillanat karrierje legnagyobb lehetőségét szolgálja, Strickland azt mondja, hogy a UFC középsúlyú bajnoki címe nem jelent neki sokat.

„Ez az egész baromság, ember. Ez az egész egy kib*szott baromság. Azért vagyok benne, hogy csekket kapjak, és nagyon sokat jelent nekem, hogy harcolhatok. Olyan sokat jelent nekem, de ez egy kib*szott darab fém. A fizetésért csinálom. Imádom ezt a sz*rt csinálni. Az, hogy egy fémdarab van a derekam körül, nem határoz meg engem. Nem tesz boldoggá. Jó lenne, de a nap végén ez csak egy harc. Ez csak szórakozás.”

Strickland tudja, hogy a 20. UFC ketrecbe való sétája az egyik legkeményebb próbatétel lesz az eddigi életében. A munka elvégzése érdekében Strickland a grappling játékát tervezi bevetni, de elismeri, hogy Adesanya ketrecen belüli lekövetése nehéz feladat lesz.

„Ha egy ilyen fickóval harcolsz, aki rohangál, táncol, nehéz eltalálni. Bele kell állnod és háborút kell indítanod ellene. Le kell vágni ketrecet, érted? Be kell vinni minél több ütést. Szét fogom birkózni magam. De Alexszel is ezt akartam. Az a baj, ha bemész oda és megérzed a vérszagot, akkor bokszmeccs lesz belőle. Lehet, hogy megpróbálok teljes értékű MMA harcos lenni, de nem ígérek semmit.”

Ugyanezt a stratégiát próbálta alkalmazni a korábbi középsúlyú bajnok Alex Pereira ellen is, aki a UFC 276-os meccsük első menetében végzett Stricklanddel. A páros azóta együtt edzett, de Pereira és Adesanya múltja ellenére Strickland tudja, hogy szombaton minden azon múlik, hogy a lehető legkevesebb hibát kövesse el.

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ