Tyson Fury v Francis Ngannou - Press Conference - HERE at Outernet
Tyson Fury during a press conference at HERE at Outernet, Fury. Tyson Fury hit back at his critics at the launch press conference of his boxing contest with mixed martial arts fighter Francis Ngannou before he hinted at a second bout between the pair in the octagon. Picture date: Thursday September 7, 2023. (Photo by James Manning/PA Images via Getty Images)

Tyson Fury: Befejeztem

Kevés olyan dolog van, amit Fury még nem csinált meg. Persze, rámutathatunk a beteljesületlen vitathatatlan státuszára, de tekintve, hogy Fury 2015-ben az IBF, a WBO, az IBO és a WBA címeket is birtokolta, most pedig a WBC csecsebecséjének birtokában van, nem izgatja ez a vitathatatlan dolog.

A nehézsúlyú hegy tetején lenni egy kicsit magányos. És unalmas is lehet. Oleksandr Usykot, a divízió egyesített bajnokát jogos fenyegetésnek tekintik Fury uralmára, de a 35 éves bunyós nem túlságosan érdekelt abban, hogy megküzdjön vele. Ugyanez mondható el Anthony Joshuáról is.

Alig több mint egy hónap múlva a félig visszavonuló turnéjának első állomása a korábbi UFC bajnok, Francis Ngannou elleni összecsapás lesz. Egy visszavágó a ketrecben lehet a következő, majd egy összecsapás a jelenlegi UFC nehézsúlyú öv birtokosával, Jon Jones-szal. Mindezek a meccsek várhatóan nevetséges mennyiségű pénzt hoznak majd Fury-nak. Lehet, hogy hűséges rajongói nem ezt szeretnék hallani, de lényegében továbblépett a boksz világából.

Fury még mindig bajnok, és ha minden igaz, egy Hall of Famer. Tehát mindazzal, amit elért, Fury búcsút int a sportágnak, mivel a bankszámlája hizlalására koncentrál, és valami egészen másba merészkedik.

„Új céljaim vannak. Szeretném, ha a Forbes listáján az év legjobban fizetett sportolójának első helyére kerülnék, és forgatni akarok egy hollywoodi filmet. A ringben befejeztem mindent, végeztem. Mindent megtettem, amit csak lehet, és minden övet megnyertem, amit csak lehet” – mondta Fury a Queensberry Promotionsnak.

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ