Getty Images

Eddie Hearn nyitott az Anthony Joshua vs. Zhilei Zhang összecsapásra Kínában

Jó győzelem volt, de sokan bokszolói körökben kissé szerencsétlennek tartották. Joe Joyce korábbi olimpiai ezüstérmes volt, és bár sosem volt a legszebb stílusa, de hatékony volt. Zhilei Zhangot azonban Joyce ütőereje és gránit állkapcsa cseppet sem érdekelte. Véleménye szerint csak egy jó ütés kellett volna Joyce állára, hogy véget vessen a küzdelemnek. Az esetleges visszavágójukon Zhang az öklére mutatott, amikor szemtől szemben állt Joyce-szal, hangsúlyozva, hogy a bal keze lesz az általa választott fegyver.

Zhang jóslata végül tévedett, de csak minimálisan. Végül a jobb keze volt az, ami lekapcsolta Joyce-nál a fényeket a múlt hétvégén. Zhang így pedig a bokszvilág csúcsára került. Mind Tyson Fury, mind Oleksandr Usyk esélyes ellenfelének tekintik. Ennek ellenére hihetetlenül valószínűtlen, hogy bármelyikükkel is megmérkőzzön. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nincsenek lehetőségei.

Eddie Hearn, a régi promótere mindig is kedvelte Zhangot. Figyelembe véve az újonnan szerzett hírnevét, Hearnnek nem csak a Joshua vs. Zhang összecsapás gondolata tetszik, de egy ilyen mérkőzést Zhang szülővárosában, Kínában szeretné megrendezni. 

„Mindig is fontolóra vettük őt Anthony Joshua számára. Ez egy hatalmas bunyó lenne Kínában” – mondta Hearn a Boxing Socialnak.

Zhang táncolt, miközben visszasétált az öltözőjébe a Joyce elleni győzelmét követően. Most talán karrierje legnagyobb meccsére készül. Mielőtt Zhang követői túlságosan izgatottá válnának a lehetőség miatt, hogy egy korábbi bajnokkal kerülhet szembe, Hearnnek még nagyobb célok is vannak a napirendjén. A Matchroom szeretné végre összehozni a Joshua vs. Deontay Wilder meccset.

De bármennyire is igyekszik Hearn, továbbra is beleütközik egy-két akadályba. Most mindent megtesz azért, hogy megoldja a dolgot, de az eredeti december-januári időpont már nem reális. Ha Joshua a vártnál kicsit később egyezik meg Wilderrel, Hearn még az év vége előtt ringbe küldheti emberét.

„Úgy gondolom, reálisan nézve, ha a Wilder elleni meccs most februárban vagy márciusban lesz, akkor döntenünk kell, hogy decemberben akarunk-e bokszolni. Zhilei Zhang ellen lenne? Az biztos, hogy ha Kínában lehetne egy nagy meccs, akkor Joshuának nem lenne gond elvállalni.”

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ