Getty Images

Az USADA bejelentette a UFC partnerség végét

Conor McGregor újra az Amerikai Doppingellenes Ügynökség drogvizsgálati medencéjében van, bár a UFC-ben már nem sokáig lesz.

Szerdán az USADA vezérigazgatója, Travis Tygart két részből álló bejelentést tett. Megerősítette, hogy McGregor régóta várt visszalépése a drogtesztelési medencébe vasárnap megtörtént, de azt is elárulta, hogy a UFC-vel való doppingellenes együttműködés 2024. január 1-jén véget ér.

A bejelentések hónapok óta tartó bizonytalanság után érkeztek McGregor visszatérését illetően, és hogy milyen drogtesztelési politikai akadályok álltak előtte, miközben felépült a 2021 júliusában elszenvedett lábtöréséből.

„Világosan és határozottan kijelentettük a UFC-vel, hogy a szervezet nem adhat kivételt McGregornak. Két negatív tesztet kell produkálnia, és legalább hat hónapig a medencében kell lennie. A szabályok azt is lehetővé teszik az USADA számára, hogy a medencébe való belépéskor tett nyilatkozatai és a tesztelési eredmények alapján valakit tovább tartson a tesztelési medencében, mielőtt újra harcolna. Sajnos jelenleg nem tudjuk, hogy a UFC végül is tiszteletben tartja-e a hat hónapos vagy hosszabb időtartamú követelményt, mivel 2024. január 1-jétől az USADA már nem vesz részt a UFC doppingellenes programjában. Annak ellenére, hogy 2023 májusában pozitív és eredményes megbeszélést folytattunk a szerződés megújításáról, a UFC megváltoztatta a véleményét, és október 9-én, hétfőn tájékoztatta az USADA-t, hogy más irányba megy” – mondta Tygart egy írásos nyilatkozatban.

McGregor és a UFC vezérigazgatója, Dana White már több mint egy éve célozgatnak McGregor visszatérésére. McGregor a „The Ultimate Fighter 31”-ben edzőként szerepelt Michael Chandlerrel szemben, akivel a UFC azt hirdette, hogy az évad végén megküzd majd. Az évad azonban augusztusban befejezte a sugárzást, és még mindig nincs szó harcról.

A UFC és az USADA 2015 óta partnerek. A doppingellenes ügynökség több mint nyolc éve teszteli a UFC sportolóit versenyen belül és kívül. Tygart csalódottságának adott hangot a program lezárása, valamint bizonyos konkrét esetek miatt a szerdai bejelentést megelőző hónapokban.

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ