UFC Fight Night: Yusuff v Edson Barboza
LAS VEGAS, NEVADA - OCTOBER 14: Edson Barboza of Brazil reacts after the conclusion of a featherweight fight against Sodiq Yusuff of Nigeria during the UFC Fight Night event at UFC APEX on October 14, 2023 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images)

Edson Barboza a korai ijedtségből felállva győzött Sodiq Yusuff ellen

Edson Barboza estéje majdnem egy szempillantás alatt véget ért, de a veterán harcos egy szívós visszatérő győzelmet tudott aratni a veszélyes Sodiq Yusuff ellen.

A Las Vegas-i UFC Apexben megrendezett UFC Fight Night 230 főmérkőzésén Yusuff majdnem rögtön az elején végzett Barbozával. A tapasztalat azonban győzött, mivel Barboza vissza tudott vágni, és 49-46, 48-46 és 48-46-os pontozással egyhangú döntéssel nyert.

Miután Barboza épphogy célt tévesztett egy nagy ugró térddel, Yusuff egy erőteljes balhoroggal, majd egy éles jobb kézzel rázta meg a brazilt. Barboza egyértelműen megsérült és túlélő üzemmódban volt már a küzdelem első percében. „Super” Sodiq nem kapkodott, de ütésekkel folyamatosan nagyobb nyomást gyakorolt, végül a szőnyegen átvette a felső kontrollt, miközben Barboza mindent megtett, hogy összeszedje magát. A véraláfutásos és véres Barboza a 2. menetet ütésekkel kezdte. Yusuff védekezésben maradt, miközben folytatta a saját támadásait. A menet utolsó 90 másodpercében Barboza kezdett lendületbe jönni, a Yusuffot a kerítéshez szorította.

A 3. menetben az ütésváltások jó ütemben folytatódtak, mivel Barboza kezdett magához térni az első menetben elszenvedett ijedtségből. Barboza nagy nyomást gyakorolt, és egyre több ütközésből került ki jobban. Hirtelen a semmiből Barboza egy rúgást mutatott be, amely megrázta Yusuffot. Barboza rajta volt a rajtaütésen, de a befejezés elmaradt. A 4. menetben mindkét harcoson látszott a fáradtság, de ez nem jelentette azt, hogy visszavettek. Barboza nagyobb nyomást gyakorolt, de Yusuff ott volt, hogy ütésekkel és rúgásokkal viszonozza mindezt, miközben ütéseket váltottak.

https://www.instagram.com/p/CyZsrqDpwRV/?hl=hu&img_index=1

Barboza az utolsó menetben is folytatta a nyomást. A bírók egyhangúlag Barbozát hirdették ki győztesnek, mivel remekül állt fel a kezdeti meglepetésből. A mérkőzés utáni interjújában Barboza elismerte, hogy a nyitó menetben majdnem végeztek vele.

„Nagyon szédültem. Nem tudtam, hogy az edzőteremben voltam-e, vagy a házamban játszottam-e a gyerekekkel. Azt kérdeztem, ‘Mi a f*sz van itt?’. Aztán, oké. Visszatértem a harcba” – mondta Barboza Michael Bispingnek.

https://www.instagram.com/p/CyZwBxWRUBr/?hl=hu

Borítókép: Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ