Getty Images

Crawford: „Ember, bassza meg az IBF!”

Terence Crawford szerdán mosolyogva fejezte ki, hogy mit érez amiatt, hogy az IBF múlt héten megfosztotta őt váltósúlyú világbajnoki címétől.

A veretlen, vitathatatlan váltósúlyú bajnok nem tudta elhinni, hogy a New Jersey-i székhelyű szankciós szervezet alig három hónappal azután vette el tőle az egyik címét, hogy július 29-én a T-Mobile Arénában megállította a korábban veretlen riválisát, Errol Spence Jr-t. Crawford továbbra is birtokolja a WBA, a WBC és a WBO öveket, de még nem tudja, hogy az azonnali visszavágót, amelyre szerződés köti, milyen súlycsoportban vívják meg.

„Ember, bassza meg az IBF! Ezt mondom. Tudjátok, hogy értem? Leszarom az IBF-et. Majdnem 2 és fél hónappal azután, hogy [megnyertem] a bajnoki címemet, megfosztottak tőle, nem tudva, mi fog történni ezután. De nem baj. Nem haragszom rájuk. Megkaptam, amire szükségem volt, vitathatatlan bajnok voltam. A többi már történelem” – mondta Crawford a T-Mobile Arénában rendezett Shakur Stevenson-Edwin De Los Santos mérlegelés után egy csapat újságírónak.

A 36 éves Crawford nem tűnt őszintén dühösnek, de az omahai, nebraskai születésű bunyós rámutatott, hogy az IBF soha nem fosztotta meg Spence-t, annak ellenére, hogy a gyakran sérült volt és több mint öt éve nem védte meg kötelezően az IBF-övét, mire Crawforddal találkozott. Az IBF indoklása szerint Crawford címének elvételét az indokolta, hogy nem tudta elkötelezni magát az ideiglenes bajnok Jaron Ennis elleni következő mérkőzésre, mert szerződésileg kötelezett egy azonnali visszavágóra Spence ellen, akit Crawford háromszor padlóztatott, és a kilencedik menetben technikai KO-val vert meg.

Az IBF Crawford kötelező kihívóját, Ennis-t ideiglenes bajnokról teljes jogú bajnokká emelte, amikor Crawfordot megfosztotta a bajnoki címtől. Arra a kérdésre, hogy frusztrálta-e az IBF döntése, Crawford így válaszolt.

„Nem, egyáltalán nem, mert ahogy mondtam, azért vállaltam ezt a meccset, hogy vitathatatlan bajnok legyek. Sikerült, szóval nincs már mit elérnem jelenleg. Teljesítettem, amit kitűztem.”

Crawford Spence legyőzésével a négyes övek korszakának első teljesen egyesített váltósúlyú bokszbajnoka lett. Arról viszont még nem hallott a Premier Boxing Champions alapítójától, Al Haymontó, hogy mikor bokszol újra Spence ellen.

„Nos, a legfrisseb hír, hogy aláírtuk a szerződést a visszavágóra. Jelenleg ez a helyzet. Időpont még nincs. Semmit nem mondtak arról, hogy elmaradna a meccs, szóval erre készülök.”

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ