Getty Images

Chimaev műtétre szorul, domináns visszatérést ígér

A kezdeti optimizmus ellenére, hogy a veretlen középsúlyú versenyző, Khamzat Chimaev elkerülheti a műtétet a kezében lévő szalagsérülés miatt, miután októberben a UFC 294-en a korábbi váltósúlyú bajnok, Kamaru Usman ellen győzelmet aratott, a csecsen származású harcos a következő hetekben kés alá fekszik.

Chimaev, a jelenlegi nyolcadik helyen álló középsúlyú kihívó, az év elején az Egyesült Arab Emírségekben található Abu Dhabiban megrendezett UFC 294-es összecsapás társrendezője volt, és három menetben szoros, többségi döntéssel győzött Usman ellen. Chimaev menedzsere elárulta, hogy a harcosa az Usman elleni meccs első menetében megsérült, a meccs után pedig abban reménykedtek, hogy elkerülik a műtétet.

Két hónappal később azonban maga Chimaev is megerősítette, hogy két hét múlva kés alá fekszik, hogy keze sérülését orvosolja.

„Egy-két héten belül műtéten fogok átesni. Utána jöhet a felépülés, visszatérek és szétzúzok valakit” – mondta Khamzat Chimaev az Instagram Live-on.

Emiatt nem kapta meg a címmérkőzést Sean Strickland ellen, aki januárban a UFC 297-en Dricus du Plessis ellen fog így ketrecbe lépni. Chimaev nemrég egy érdekes ajánlatot is kapott, hogy a UFC-be való visszatérése során félnehézsúlyba debütáljon, méghozzá a korábbi címvédő Jiri Prochazka ellen.

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ