Roy Jones Jr BOXXER Media Work Out
CARDIFF, WALES - FEBRUARY 02: Chris Eubank Jr. of England takes part in the BOXXER Media Work Out with his coach Roy Jones Jnr ahead of his forthcoming fight with Liam Williams of Wales, at the Capitol Shopping Centre on February 02, 2022 in Cardiff, Wales. The bout takes place on Saturday 5 February 2022 at Motorpoint Arena, Cardiff, Wales, United Kingdom. (Photo by Huw Fairclough/Getty Images)

Roy Jones egy bokszmeccsről tárgyal: „Nagyobb lehet, mint a Mike Tyson elleni csatám”

Az 55 éves korábbi világbajnok Roy Jones Jr. imádja az ötletet, hogy egy bemutató mérkőzésen megmérkőzzön a 24 éves, veretlen Tommy Furyval.

Fury a pénz szempontjából nagyot ment 2023-ban, a közösségi média sztárjai, a KSI és Jake Paul elleni crossover meccseken aratott győzelmekkel.

Tommy édesapja és edzője, John Fury egy nemrégiben adott interjúban elárulta, hogy Jones a fia következő ellenfele lehet. Jones elmondása szerint már tárgyalásokat is folytat a mérkőzésről.

„Tárgyalásokban vagyunk, ez egy nagyon érdekes küzdelem, mert Tommy tapasztalatlan, és ezt ellensúlyozza az én korom és tapasztalatom. Egy 55 éves fickó vagyok, aki tényleg tud harcolni, a másik oldalon meg egy tapasztalatlan srác állna, aki jól fel van építve és képes elvégezni a munkát. Ezért lenne ez egy kiegyenlített küzdelem. Ha a pénz megfelelő, akkor jó lesz, de ha nem egy őrült, csillagászati összegről van szó, akkor miért tenném meg” – mondta Jones a Casino Alfának.

Jones úgy véli, a mérkőzés nagyobb fizetős attrakció lenne, mint a 2020-as, a korábbi vitathatatlan nehézsúlyú bajnok Mike Tyson elleni bemutató összecsapás. A Tyson elleni bemutató több mint 1,6 milliós nézettséget generált pay-per-view-n – és a legtöbb megfigyelő úgy véli, hogy a Tyson-Jones mérkőzés sikere hozta létre a bemutató őrületet.

„A Tommy elleni meccsem nagyobb lehet, mint a Mike Tyson elleni, mert ki gondolta volna, hogy Furyt Roy Jones ellen láthatják? Az elképzelés kizárt lenne, de a közösségi média és Tommy népszerűsége miatt ez egy lehetőséggé válik. Ez a meccs óriási lenne, ha a közösségi média szempontjából nézzük, és tény, hogy 50-50 százalékos a meccs. A nézők szereti látni ezeket a nagy eseményeket: „Vajon ez az öreg srác le tudja-e ütni a fiatal srácot? A bokszban legtöbbször tudjuk, hogy ki fog nyerni, nem akarunk ilyet látni. Olyasmit akarunk, ami érdekesebb számunkra. Ha Roy Jones Jr. 55 évesen ringbe száll a fiatal Tommy Furyval, ki tudja, mi történhet. Erről szól a boksz; a feszültségről, a felhajtásról. Győzhetek. Ez teszi naggyá a bokszot.”

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ