LAS VEGAS, NEVADA - DECEMBER 16: Alexandre Pantoja of Brazil exits the Octagon following the UFC flyweight championship fight during the UFC 296 event at T-Mobile Arena on December 16, 2023 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Cooper Neill/Zuffa LLC via Getty Images)

Pantoja elfáradt, de a szíve nem hagyta cserben: megőrizte a címét

Alexandre Pantoja továbbra is bajnok, és most már kettőből kettőt nyert Brandon Royval ellen.

A UFC 296 társ-főmérkőzésén Pantoja egyhangú döntéssel (50-45, 50-45, 50-45, 49-46) legyőzte Royval-t, és ezzel megtartotta a promóció légsúlyú bajnoki címét.

Az ötmenetes mérkőzés nagy részében Pantoja dominált Royval felett a birkózás terén. A közönség nem volt a legjobban elragadtatva a bajnok döntésétől, de hatásos volt. Két menet után, amely nagyrészt abból állt, hogy Pantoja a földön foglalta le Royval-t, a 3. menetben a harcosok kinyíltak – és több akció volt -. Pantoja ebben az öt percben kétszer is megütötte Royval-t. A brazil a földön is próbálkozott egy kar-háromszög fojtással, amit Royval visszafordított. Pantoja gyorsan elhúzott minden veszélyből.

A bajnoki menetben folytatódott a küzdelem. Pantoja egy újabb gyors ütést mért ellenfelére, majd ismét a földön folytatták, – egy újabb hátsó-csukott fojtási kísérletet keresve. Bár a testháromszög be volt zárva, Pantoja nem tudta megfelelően megfogni. Egy alkalommal közel járt hozzá, amire a közönség felkapta a fejét, de Royval kitört belőle. Royval a 4. menet végén találta meg leginkább a játékát, amikor pozíciót váltott Pantoja ellen. Az utolsó menet volt Royval legjobbja. Az első percekben frissebbnek tűnt, és ütésekkel sújtotta Pantoja-t, mielőtt földre vitték. Royval felállt, de Pantoja ismét visszarántotta.

Ez a siker Pantoja első címvédése. A júliusi UFC 290-en Brandon Moreno ellen megosztott döntéssel szerezte meg az övet. Pantoja most már négy meccset nyert meg zsinórban. Royvalnak megszakadt egy hárommeccses győzelmi szériája. Ő is elvesztette a Pantoja elleni 2021 augusztusi mérkőzést.

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ