Boxing In Poland - Oleksandr Usyk v Daniel Dubois
WROCLAW, POLAND - AUGUST 26: Daniel Dubois looks dejected as he reacts after defeat to Oleksandr Usyk during the Heavyweight fight between Oleksandr Usyk and Daniel Dubois at Stadion Wroclaw on August 26, 2023 in Wroclaw, Poland. (Photo by Gabriel Kuchta/Getty Images)

Dubois éhes a sikerre? Helye van a nagy asztalnál? Itt az ideje bizonyítani

Az ökölvívás története tele van olyan esetekkel, amikor a hírhedt bunyósok megragadták a pillanatot, és örökre megváltoztatták életük pályáját.

Daniel Dubois pillanata az ötödik menetben érkezett el, amikor augusztusban Oleksandr Usyk ellen küzdött az egyesített nehézsúlyú bajnoki címért. A lassú kezdés után Dubois egyre magabiztosabbnak tűnt, amikor Usyk hirtelen a földre zuhant, miután kapott egy ütést. A bíró, Luis Pabon úgy ítélte meg, hogy mélyütés volt, megállította a párharcot és hosszabb pihenőt adott az ukránnak, hogy felépüljön. Szabálytalan ütés ide vagy oda, Usyk súlyosan megsérült, de Dubois ahelyett, hogy ráugrott volna, inkább meghátrált. Usyk kihasználta a tapasztalatát, összeszedte magát és újra magához ragadta az irányítást. Végül a kilencedik menetben egy erős ütés térdre kényszerítette Dubois-t, ahol addig maradt, amíg Pabon kilenc és félig nem számolt. Dubois ugyan talpra állt, de a bíró véget vetett a meccsnek.

Dubois promótere, Frank Warren úgy érzi, hogy Dubois egy hatalmas lehetőséget hagyott ki. Usyk négy percet kapott arra, hogy felépüljön a mélyütésből, de ahelyett, hogy ezt az időt arra használta volna fel, hogy egy mindent vagy semmit támadásra készüljön a még mindig sérült bajnok ellen, Dubois sajnálni kezdte magát.

„Teljesen szétesett utána. Össze kellett volna csikorgatnia a fogait, rá kellett volna mennie, és azt hiszem, le tudta volna győzni Usykot. Soha nem tett ilyet, pedig minden fizikai tulajdonsága megvan hozzá. Fiatal és hatalmas ütőereje van, emellett gyors is. Az emberek kételkednek az elkötelezettségében, és erről szól ez a küzdelem” – mondta Warren a hétvégi „Day of Reckoning” show nagyszabású érkezése során Szaúd-Arábiában.

Nehézsúlyban a 26 éves Dubois valóban fiatalnak számít. Az olyan bunyósok, mint Tyson Fury, Deontay Wilder, Anthony Joshua és Oleksandr Usyk mind pályafutásuk utolsó körébe lépnek. Amikor ők távoznak a sportágból, a nehézsúlyú divízió csúcsára vezető ajtó szélesre tárul, és Dubois egyike a fiatal nehézsúlyúak csoportjának, akik a csúcsra érhetnek.

Dubois már egyszer harcolt a bajnoki címekért, és be kell bizonyítania, hogy megvan benne a kellő éhség egy újabb lehetőséghez. Ezen a hétvégén tökéletes alkalom nyílik az újjáépítés megkezdésére, amikor a nagynevű és még mindig veretlen Jarrell „Big Baby” Miller ellen lép szorítóba.

„Most rajta múlik, hogy bebizonyítsa a közönségnek, önmagának és mindenkinek maga körül, hogy ebben a szakmában akar maradni. Hogy helyet akar a nagy asztalnál. Nagyszerű lehetőséget kapott Jarrell Miller ellen, aki maga sem egy gyenge ember. Ismerem a múltját, hogy megbukott a teszten, de jó útra tért, és a nevadai bizottság engedélyt adott neki. Ez a megfelelő pillanat Daniel számára, hogy megmutassa a világnak, mit tud.”

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ