Boxing In London - Joshua Buatsi v Dan Azeez
LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 03: Joshua Buatsi punches Dan Azeez during the British and Commonwealth Light Heavyweight title fight between Dan Azeez and Joshua Buatsi at OVO Arena Wembley on February 03, 2024 in London, England. (Photo by James Chance/Getty Images)

Buatsi: „Ha nem lehet világbajnoki címmeccs a következő…”

Joshua Buatsi nem szándékozik ráülni az előnyére. Elég idő telt el a veretlen félnehézsúlyú karrierje során, aki ironikus módon olyan helyzetben van, hogy akár karrierje első címmérkőzését is kiharcolhatja.

A 2023-as egyetlen mérkőzésnél Buatsi aktívabb évet szeretne. Az új év ígéretesen indult, hiszen legutóbb az OVO Arena Wembley-ben kétszer is padlóra küldte és legyőzte honfitársát, Dan Azeezt.

„Ideális esetben úgy érzem, hogy idén nem kevesebb, mint háromszor kell bokszolnom” – mondta Buatsi a BoxingScene.com-nak.

A győzelemmel a croydoni Buatsi lett a WBA félnehézsúlyú világbajnoki cím kötelező kihívója, Dmitry Bivol 2017 novembere óta birtokolja a címet, és most arra készül, hogy június 1-jén Szaúd-Arábiában megmérkőzzön a lineáris, WBC, IBF és WBO bajnok Artur Beterbievvel a vitathatatlan koronáért.

A mérkőzés nagysága nem hagyja hidegen a 2016-os olimpiai bronzérmes Buatsit, aki inkább az összes övért akar küzdeni, mintsem, hogy Bivol kezét erőltesse. Már van is egy név a fejében, akivel addig lefoglalhatja magát: Anthony Yarde.

„Ha a világbajnoki címmeccs nem lehet a következő, akkor szívesen becsempésznék egy Yarde-meccset. Mindenképpen szeretnék Anthony Yarde ellen bunyózni. Jó lenne ezt még idén megoldani, amíg a kötelező érvényesítésére várunk.”

Yarde jelenleg a szerb Marko Nikolic ellen lépne szorítóba szombaton a Hackney Wick-i Copper Box Arénában. Az időzítés tökéletes lehet, mivel ugyanabban a menetrendben maradnának. Buatsi semmit sem szeretne jobban, mint egy újabb figyelemre méltó ellenféllel bővíteni az önéletrajzát, és aktívnak maradni, hogy a legjobb formában várja a vitathatatlan bajnokot.

„Ha Beterbiev és Bivol egyesítik az öveket, akkor az összes címért mérkőzhetünk majd meg a vitathatatlan bajnokkal. Egy világbajnoki övért akartunk menni, de most úgy néz ki, hogy mind a négyért mehetünk.”

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ