Boxing In London: Joe Joyce v Zhilei Zhang
LONDON, ENGLAND - APRIL 15: Zhilei Zhang celebrates victory while holding the Chinese flag and wearing the WBO Interim World Heavyweight belt following the WBO Interim World Heavyweight Title fight between Joe Joyce and Zhilei Zhang at Copper Box Arena on April 15, 2023 in London, England. (Photo by James Chance/Getty Images)

Arum: „Zhang kiérdemli a kínai hazatérést, ha legyőzi Parkert”

Hősi hazatérés vár a nehézsúlyú Zhilei Zhangra, amennyiben a 40 éves ökölvívó pénteken Szaúd-Arábiában győzedelmeskedik a korábbi WBO nehézsúlyú világbajnok Joseph Parker felett.

A Top Rank elnöke, Bob Arum a Boxing Scene-nek elmondta, hogy már folynak a tárgyalások arról, hogy Zhang még ebben az évben főszerepet kapjon egy szülőhazájában, Kínában megrendezésre kerülő mérkőzésen, amennyiben sikerül legyőznie Parkert.

„A terv az, hogy Makaóban bokszoljon. Egy jó meccs; egy top 10-es fickó ellen” – mondta Arum.

„Big Bang” becenévre hallgató Zhangot az újjáéledt Parker fogja próbára tenni. A Zhang-Parker a társ-főmérkőzés a szaúd-arábiai Rijádban, a Joshua és a korábbi UFC-bajnok Francis Ngannou közötti főmérkőzés alatt.

Arum nyilvánvalóan kíváncsi a Zhang elleni mérkőzésre és arra, hogy Ngannou hogyan fog helytállni egy olyan harcos ellen, aki kétszeres nehézsúlyú bajnok volt. Mégis a 92 éves Top Rank elnök elmondta, hogy ez az egyetlen olyan utazás, amit 2024 első felében ki fog hagyni, tekintettel a rengeteg közelgő világkörüli utazásra.

„Annyi utazás…” – mondta Arum. És talán még több is lesz Zhang kínai hazatérésével.

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ