Curtis Blaydes kalapácsütésekkel veri szét Jailton Almeidát, visszavágót kér Tom Aspinalltól

A UFC harmatsúlyú bajnoka, Sean O’Malley szeretné megbosszulni egyetlen profi vereségét és megszerezni első címvédését, amikor szombaton a miami Kaseya Centerben megrendezésre kerülő UFC 299 főmérkőzésén Marlon „Chito” Verával csap össze.

O’Malley a Vera ellen 2020-ban elszenvedett vereség óta visszatért a régi kerékvágásba. A bajnok ez idő alatt hat ellenfeléből kettő kivételével mindegyiket kiütéssel verte. Aljamain Sterling ellen augusztusban TKO győzelmet aratott, amellyel megszerezte a bajnoki címet. Vera az elmúlt hat mérkőzéséből ötöt megnyert. Az egyetlen veresége ezalatt a Cory Sandhagen elleni megosztott döntés volt 2023 márciusában.

A másik főmérkőzésen a könnyűsúlyú harcos Dustin Poirier a feltörekvő kihívó Benoit Saint Denis ellen lép ketrecbe. Poirier a Justin Gaethje elleni, tavaly júliusi vereséget követően tér vissza. Saint Denis az elmúlt öt meccsét idő előtt behúzta.

UFC 299 Curtis Blaydes vs. Jailton Almeida

Bár Curtis Blaydest az első menetben megszorongatták Jailton Almeida ellen, a második menet elején megtalálta az utat a győzelemhez a UFC 299-en. A miami Kaseya Centerben rendezett utolsó előmérkőzésen Blaydes úgy oldotta meg Almeida grappling támadását, hogy kalapácsütéseket zúdított rá, és a 2. menet 0:36-kor TKO-val megnyerte a meccset.

Amikor a küzdelem elkezdődött, Almeida nem sok időt vesztegetett arra, hogy Blaydest a földre vigye, és az első takedownjával sikerrel járt. Blaydes gyorsan talpra állt, csak azért, hogy ismét felemeljék és ledobják. Amikor Blaydes már épp talpra akart állni, Almeida folytatta, és többször is visszahúzta a földre különböző technikákkal, és ezzel hatékonyan leállította Blaydes minden támadását. A küzdelem gyorsan irányt változtatott a 2. menet elején. A nyitó ütésváltás után Almeida újabb földrevitelért küzdött. Blaydes kitámadt, és ahelyett, hogy egy újabb menetet grapplinggel töltött volna, úgy döntött, hogy egy dühös kalapácsütés-sorozatot indít el. Blaydes addig ütötte, amíg Almeida el nem engedte a szorítását és a padlóra nem esett, ami arra késztette Mike Beltran bírót, hogy megállítsa a küzdelmet.

https://www.instagram.com/p/C4UVvwJrB1Y/

Az eredmény a Sergei Pavlovich elleni vesztes mérkőzést követően visszatérést jelent a győzelmi sorozatba Blaydes számára. A mérkőzés utáni interjújában Blaydes visszavágót követelt a jelenlegi ideiglenes nehézsúlyú bajnok Tom Aspinall ellen. A páros 2022 júliusában találkozott először, de a küzdelem mindössze 15 másodperc alatt véget ért, miután Apsinall egy furcsa térdsérülést szenvedett.

A másik oldalon Almeida első vereségével távozik a UFC zászlaja alatt. A brazil grappler a novemberi főmérkőzésen a Derrick Lewis elleni egyhangú döntéssel elért győzelemmel lépett ketrecbe.

Borítókép: Getty Images Uncia

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ