LONDON, ENGLAND - MARCH 18: Justin Gaethje prepares to fight Rafael Fiziev of Kazakstan in a lightweight fight during the UFC 286 event at The O2 Arena on March 18, 2023 in London, England. (Photo by Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images)

Gaethje: „Általában nem tervezem, hogy a meccseim másnapján még életben leszek”

Míg az MMA közösség nagy része a jövőről és a nagy harcok és a UFC bajnoki címhez vezető útról spekulál, Justin Gaethje kizárólag a jelenre koncentrál.

A mostani feladat hatalmas, hiszen Gaethje Max Holloway ellen küzd meg a BMF címmeccsen a UFC 300-on a T-Mobile Arénában.

„Tudom, hogy ezzel a győzelemmel a könnyűsúlyú bajnoki címért mehetek. Azt is tudom, ha veszítek mindez elúszik. Ezért harcolok” – mondta Gaethje a riportereknek.

Ez lesz a harmadik BMF-harc a promóció történetében, és az első alkalom, hogy a címet birtokolja már valaki. Mivel a UFC könnyűsúlyú bajnokának, Islam Makhachevnek még nincs ellenfele, Dustin Poirier neve merült fel, mint lehetséges kihívó. Mivel Gaethje, Charles Oliveira és Arman Tsarukyan is ketrecbe lép a UFC 300-on. Így elég homályos a bajnoki címhez vezető út.

Gaethje úgy látja, hogy ezt a problémát később kell megoldani.

„Én egy negyed mérföldes fickó vagyok. Nem tekintek túlságosan előre. Őszintén szólva fogalmam sincs, mit hoz a jövő. Általában nem tervezem, hogy a meccseim másnapján még életben leszek. Nem játszom a „mi van, ha” játékot, de nem hagynék ki egy bajnoki címmérkőzés lehetőségét. Szeretnék időt kapni. Valóban úgy gondolom, hogy a június valószínűleg lehetetlen lenne számomra, hiszen minden egyes meccsem egy trauma az életemben. Haza kell mennem, hogy kikapcsolódjak, vigyázzak a testemre, fejemre. De vannak edzőim és egy menedzserem, akik végső soron meghozzák ezeket a döntéseket, szóval, ha azt mondják, hogy ‘menjek’, akkor megyek.”

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ