Tom Aspinall/Instagram

Pereira menedzere: „Nem hiszem, hogy a Pereira elleni küzdelem jelenleg jó ötlet Aspinall számára”

A UFC félnehézsúlyú bajnoka, Alex Pereira mégsem fog harcolni Brazíliában a UFC 301-en.

Pereira a UFC 300 főmérkőzésén első menetes kiütéses győzelmet aratott Jamahal Hill felett. Mivel Pereira nem szenvedett nagy sérülést, ezért néhány hét múlva a UFC 301-en harcolni szeretett volna.

Pereira menedzsere, Jorge Guimarães azonban az MMA Fighting Trocação Franca podcastjában elmagyarázta, hogy miért nem fog harcolni a kártyán.

„Ez nem fog megtörténni, kizárt dolog, főleg most, hogy ismét eltört a lábujja. El kell mennie, hagynia kell, hogy leülepedjen a por, és meg kell ünnepelnie a győzelmet. Talán [elmegy Brazíliába], hogy megnézze az eseményt, de nem bunyózik” – mondta Guimarães a május 4-én Rio de Janeiróban harcoló Pereiráról.

Az, hogy Alex Pereira nem harcol a UFC 301-en, kissé csalódást okoz a rajongóknak, de a törött lábujja miatt egy kis időt pihenni fog, és gondoskodik arról, hogy a következő címvédésére egészséges legyen. Amióta Pereira félnehézsúlyú bajnok lett, többször is utalt arra, hogy a jövőben nehézsúlyba szeretné kipróbálni magát.

Tom Aspinall érdeklődést mutatott, hogy a jövőben megmérkőzzön Alex Pereirával, de a brazil menedzsere szerint Aspinall számára nincs értelme a mérkőzésnek.

„Nem hiszem, hogy [a Pereira elleni küzdelem] jelenleg jó ötlet Aspinall számára. Meg kell néznünk, hogy mi fog történni. Még túl korai lenne. Aspinall az ideiglenes bajnok, miért kockáztatná meg a ‘Poatan’ elleni mérkőzést? Nem hiszem, hogy sok értelme lenne Aspinall számára. Számunkra viszont igenis jó ötlet.”

Végső soron Pereira terve az, hogy legközelebb a félnehézsúlyú bajnoki címét védi meg, de menedzsere nem zárja ki, hogy a jövőben nehézsúlyban is küzdjön.

„Megvan benne a vágy, és megmondom neked, hogy hihetetlenül jó munkát fog végezni nehézsúlyban. Szuperkemény ellenfél lesz bárki számára. Éhes. Azt mondja, hogy fogytán az ideje, és a lehető legtöbbet akarja elérni. Rendkívül magabiztos, és úgy gondolom, hogy nehézsúlyban is tündökölne. Meglátjuk, mit tesz le az asztalra a UFC, de Rio de Janeiróban nem fog küzdeni.”

Borítókép: Tom Aspinall/Instagram

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ