Daznboxing/instagram

Usyk felfüggesztést kapott

Oleksandr Usyk a Tyson Fury elleni kemény győzelem után megmutatta a harci sebhelyeit – ami most orvosi felfüggesztést eredményezett.

Usykot a 12 menetes thriller után a nehézsúly első négy öves vitathatatlan bajnokává koronázták. Voltak olyan találgatások, hogy az ukránnak eltört az állkapcsa az epikus küzdelem során, de csapata cáfolta a pletykákat. A 37 éves Usyk most megmutatta sérüléseinek állapotát és nem csoda, hogy a brit bokszbizottság június 2-ig szóló eltiltást adott neki – írja a BoxRec.

A 35 éves Fury pályafutása első vereségét szenvedte el, de a szerződésében szereplő visszavágó záradékkal lehetősége van megbosszulni azt. Promótere, Frank Warren pedig megerősítette, hogy a trónfosztott cigánykirály élni kíván a kikötéssel. A visszavágót októberre tervezik Szaúd-Arábiában.

Warren a Press Association-nek nyilatkozott: „Lesz visszavágó. Szerintem jobb lesz, mint az eredeti meccs. Mindketten ismerik egymást, osztoztak már a ringben, és arra fognak törekedni, hogy a mostani tapasztalatukból előnyt kovácsoljanak a másik ellen. Fury nyerni akar, és nyernie kell. Csak azért kéri a visszavágót, mert úgy gondolja, hogy nyerhet. Hisz magában, és ez bebetonozná az örökségét. Mindenki úgy gondolja, hogy Usyk a legjobb, szóval lássuk, mit tesz Tyson. Felhívott és azt mondta, hogy akarja a visszavágót, itt tartunk.”

Fury csapata azt sugallta, hogy Usyknak eltört az állkapcsa, de Warren azóta megerősítette, hogy fogsérülésről van szó. A talkSPORT-ban így nyilatkozott: „Össze kellett varrni a szeme felett és azt hitték, hogy eltört az állkapcsa, de valójában egy beütött [fog] implantátum volt, ami nagy fájdalmat okozott neki.”

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ