Cris Esqueda / Golden Boy Promotions

Ryan Garcia nagy buktája: Jöhet a meghallgatása és esetleges eltiltása a sportágtól?!

Ryan Garcia drogvizsgálatának B-mintái a Devin Haney elleni mérkőzésről a jelentések szerint pozitívak voltak ostarinra is.

Április 20-án Garcia sokkolta a bokszvilágot azzal, hogy a kisváltósúlyú mérkőzésükön New Yorkban háromszor padlóra küldte Haneyt, és egyhangú pontozással legyőzte őt. Ez a győzelem azonban komolyan megkérdőjeleződött, mivel a mérkőzés előtti napon és a mérkőzés napján végzett két VADA-drogvizsgálat során pozitív lett az ostarintesztje. Garcia ragaszkodott ahhoz, hogy ártatlan, ezért megtette az első lépéseket, hogy megpróbálja bizonyítani ártatlanságát, és kérte, hogy a B-mintáit is vizsgálják meg.

Minden alkalommal, amikor egy bokszoló drogvizsgálaton vesz részt, a vér- vagy vizeletmintát két külön tartályra osztják – egy A-mintára és egy B-mintára. Ennek oka az, hogy nagyon ritka esetekben előfordulhat, hogy a tesztelési hibák vagy a laboratóriumi szennyeződések miatt az A-mintával hamis pozitív eredményt kapunk. Ezért a B-minta biztosítékot nyújt a kezdeti eredmény megerősítésére. Mivel Garciának már két különálló pozitív tesztje is volt, nagyon valószínűtlennek tűnt, hogy a B-mintái bármilyen eltérő eredményt mutatnak.

És valóban, Dan Rafael szerint mostanra megerősítést nyert, hogy a B-mintái mindkettő pozitív lett (a meccs előtti napon és a meccs napján). Az eredmények megerősítésével a New York-i Bizottság vizsgálata Garcia pozitív tesztjeivel kapcsolatban mostantól folytatódhat. Ha bűnösnek találják, a bokszból való esetleges eltiltás fenyegeti.

Haney ügyvédje egy nyolcoldalas levelet is írt a New York-i Bizottságnak, amelyben azt kéri, hogy Garciát zárják ki a mérkőzésből (ami Haney-nek ítélné a győzelmet).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ