David Benavidez v Demetrius Andrade
LAS VEGAS, NEVADA - NOVEMBER 25: David Benavidez (L) and Demetrius Andrade pose after their WBC super middleweight title fight at Michelob ULTRA Arena on November 25, 2023 in Las Vegas, Nevada. Benavidez retained his title with a TKO. (Photo by David Becker/Getty Images)

David Benavidez „a szíve mélyén” hisz abban, hogy fog Canelo Alvarez ellen harcolni

David Benavidez élvezte a Las Vegas-i MGM Grandben a nagyszabású megnyitót, mielőtt a szombati show társ-főmérkőzésén Oleksandr Gvozdyk ellen ringbe lépne.

A 27 éves „Szörny” félnehézsúlyba lép, hogy címmérkőzési lehetőséget harcoljon ki magának, és úgy tűnik, nem tudja elkerülni, hogy ne kérdezzék a mexikói sztárról, Saul „Canelo” Alvarezről.

„Tényleg hiszem a szívem mélyén, hogy ez meg fog történni” – mondta Benavidez az egyesített bajnok Alvarezzel tervezett összecsapásról. „Mikor? Nem tudom, de 100 százalékosan készen állunk arra, hogy ez a meccs és a győzelem is meglegyen. Készen állok arra, hogy bárkivel megküzdjek, és bárkit legyőzzek.”

Benavidez 28-0-ra (24 KO) áll, és egy rendkívül nézhető kiemelkedő mérkőzéssorozatot gyűjtött össze. Szombaton az ukrán Gvozdykot tervezi hozzáadni ehhez.

„Rendkívül keményen dolgoztam az edzőtáborban, és szombaton kiütésre hajtunk. A tervem csak az, hogy meghódítsam a félnehézsúlyú és a szuperközépsúlyú súlycsoportot. Bárki is jön, elkapom. Sokat kell bizonyítanom magamnak és a világnak. Tényleg a generációm legjobbja akarok lenni, és amíg ez nem sikerül, addig továbbra is keményen fogok dolgozni.” 

Mivel Canelo Alvarez birtokolja az összes övet szuperközépsúlyban, és úgy tűnik, más ellenfelekkel tárgyal inkább, a karrierje során félnehézsúlyban szereplő Gvozdyk elismeri, hogy ellenfelének jól jöhet, hogy feljebb lépett a súlyban.

A 2012-ben olimpiai bronzérmes Gvozdyk azt mondta, hogy 38 évesen a legjobb formában van.

„Egy nagydarab fickóról beszélünk, és a legjobb formáját várom. Nem érdekel, hogy mozog és mennyit nyom. Én a legjobb formámban vagyok, és tőle is a legjobb formáját várom. Azt hiszem, a tapasztalatot tekintve kvittek vagyunk. Talán még több tapasztalata is van, mert a bunyósok minősége, akikkel eddig harcolt, jobb lehet, mint az enyém. De nekem hosszabb karrierem van, 250 amatőr meccs, és van mit megmutatnom neki” – mondta Gvozdyk.

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ