UFC/Instagram

Poirier a Makhachev elleni szorításon gondolkodik: „Olyan volt, mint egy lefogósatu”

A korábbi ideiglenes könnyűsúlyú bajnok, Dustin Poirier azt állította, hogy bár korábbi ellenfele, Khabib Nurmagomedov valószínűleg erősebb volt, mint ellenfele, Islam Makhachev a UFC 302-en – utóbbi szorítása és feszes nyomása olyasmi volt, amit ő még nem tapasztalt a ketrecen belül.

Poirier, a jelenlegi negyedik számú divíziós kihívó a New Jerseyben rendezett UFC 302-es mérkőzésen harmadik kísérlete során sem tudta megszerezni a bajnoki övet. Az ötödik menetben szenvedett vereséget Makhachev ellen. Poirier egy késői D’Arce fojtás miatt volt kénytelen megadni magát.

Poirier felvetett néhány összehasonlítást Nurmagomedov és pártfogoltja, Makhachev képességei között, azt állítva, hogy az utóbbi szorító képessége „hihetetlen”.

„Szerintem Khabib (Nurmagomedov) fizikailag erősebb [mint Islam Makhachev]. De Islam szorítása hihetetlen volt. Soha nem éreztem még ilyet. A szorítása: az a nyomaték, amit a D’Arce-féle fojtásban muatott, olyan volt, mint egy lefogósatu” – mondta Dustin Poirier az MMA Fightingnak.

Poirier lehet, hogy az utolsó mérkőzését vívta, így szívből jövő köszönetet mondott a rajongóinak és a családjának, miközben a közönség álló ovációval fogadta őt a Prudential Centerben.

Poirier közeli barátja, Yves Edwards érdekes módon elárulta, hogy a Lafayette-i születésű Poirier alig néhány héttel a Makhachev elleni mérkőzése előtt egy bordasérülést szenvedett, ami miatt nem tudott grapplingelni és birkózni a tábor ideje alatt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ