(Photo by Hector Vivas/Getty Images)

Canelo a Bivol elleni vereségről: Nagyon fájt, de el kellett fogadnom

Canelo Alvarez elismeri, hogy nem volt könnyű feldolgoznia az egyetlen vereséget, amit közel egy évtizede elszenvedett a ringben.

A nagyközépsúlyú vitathatatlan bajnok Saul Alvarez 2022 májusában torpant meg, amikor félnehézsúlyba lépett fel, hogy kihívja a súlycsoport egyik bajnokát Dmitry Bivol személyében. Alvarez 12 menet után egyhangú vereséget szenvedett, mindhárom bíró 115-113-ra értékelte a találkozót az orosz javára. A durva ébredés közvetlenül azután következett be, hogy Alvarez 2021 novemberében Caleb Plant ellen aratott győzelmével teljesen egyesítette a szuperközépsúlyt. Alvarez karrierje egyetlen másik vereségét 2013-ban szenvedte el, mégpedig Floyd Mayweather ellen.

Úgy tűnt, hogy Alvarez nagyon akarja a Bivol elleni visszavágót, de a két fél nem tudott megegyezni. Bivol képviselői azt állították, hogy Canelo nem volt hajlandó több pénzt ajánlani Bivolnak az első meccsükhöz képest.

A visszavágó nem valószínű, hogy a közeljövőben létrejön, mivel Alvarez nemrégiben három mérkőzésre szóló szerződést kötött Al Haymon Premier Boxing Champions nevű szervezettel. Bivol mögött Eddie Hearn Matchroom Boxingja áll. Alvarez első mérkőzése a szerződés értelmében a vitathatatlan nagyváltósúlyú bajnok Jermell Charlo ellen lesz szeptember 30-án a Las Vegas-i T-Mobile Arénában.

„Nyilvánvalóan senki sem készül arra, hogy veszíteni fog, nem igaz? Nagyon fájt a vereség, de végül is el kell fogadnom. Azt is meg kell nézni, hogy milyen körülmények között veszítettem, feljebb léptem súlycsoportban és megpróbáltam folytatni a történelmet. Látnod kell, hogyan veszítettél, és el is kell fogadnod, férfiként kell viselni és továbblépni” – mondta Alvarez a Showtime All Access sorozatának 1. epizódjában az Alvarez-Charlo mérkőzés kapcsán.

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ