Jamahal Hill punches Glover Teixeira of Brazil in the UFC light heavyweight championship fight during the UFC 283 event at Jeunesse Arena on January 21, 2023 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Buda Mendes/Zuffa LLC)

Teixeirát nem érdekli, hogy Hill segítséget kért Adesanyától

Glover Teixeira nem foglalkozik azzal, hogy Jamahal Hill a UFC 300 előtt felkereste Israel Adesanyát.

Hill tanácsot kért Adesanyától a félnehézsúlyú bajnok Alex Pereira elleni címmeccse előtt, amely a UFC 300 főmérkőzése lesz a Las Vegas-i T-Mobile Arénában.

Adesanya eddig négyszer küzdött Pereira ellen, ebből kétszer kick-boxban. Adesanya a négy találkozóból egyet tudott megnyerni – a legutóbbi találkozójukat a UFC 287-en, ahol kiütéssel nyert.

„Egy nagyszerű harcosról beszélünk, aki bárkinek a sarkában segítség” – mondta Teixeira a CBS Sportsnak Shakiel Mahjourinak Adesanyáról. „Bárki, aki ilyen magas szinten van és új szemszöget mutat, az nagy segítség. Izzy vagy Jon Jones olyan nevek, akik már rengeteg tapasztalattal rendelkeznek. Ez nem valami varázslatos dolog. Állandóan ezt mondom, mióta Alex sarkában vagyok. Sokan mondják, hogy ez mekkora segítség Alex számára, de akkor is bajnok lenne, ha én nem lennék. Alex bajnok, ott lenne nélkülem is, ahol most van, bárki, aki fegyelmezett, akinek bármilyen harcművészeti képessége van, Alexet a csúcsra vinné.”

Teixeira azután vonult vissza, hogy januárban a UFC 283-on megrendezett mérkőzésükön vereséget szenvedett Hilltől, aki így megszerezte a félnehézsúlyú bajnoki övet.

„Alex ott szurkolt nekem, amikor Jiri ellen küzdöttem, ahol Jiri kezét emelték a magasba. Mindannyian feldúltak voltunk. A következő alkalommal Alex kiállt ellene, és megszerezte a bajnoki címet. Mindannyian boldogok voltunk. Bizonyos szempontból jó érzés. Most Jamahal következik. Ez nem személyes, ez csak egy játék, sport. Bemész, és megpróbálod legyőzni azt, aki ott áll előtted. Nem hiszem, hogy Alexnek bármi más járna a fejében. Bárkivel megküzd, mert csak meg akarja tartani az övet.”

Borítókép: Getty Images

Próbáld ki a sportfogadást nálunk! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ