Tyson Fury v Oleksandr Usyk Press Conference
LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 16: Tyson Fury and Oleksandr Usyk face off during the Tyson Fury v Oleksandr Usyk Press Conference at Outernet London on November 16, 2023 in London, England. (Photo by Alex Pantling/Getty Images)

Tyson Fury: „Okkal vannak súlycsoportok, az átlagos nagyokat meg lehet verni, de…”

Tyson Fury ragaszkodott ahhoz, hogy a nagy érdeklődéssel várt, vitathatatlanul nehézsúlyú Oleksandr Usyk elleni összecsapása szigorúan üzleti jellegű, és hogy az ukrán elleni mérkőzése május 18-án megerősíti azt a régóta hangoztatott véleményét, hogy ő generációjának legjobb nehézsúlyúja.

A szülővárosában, Morecambe-ban tartott sajtótájékoztatón Fury elmondta, hogy tiszteli az ukránt annak ellenére, hogy a korábbi vitathatatlan cirkálósúlyú bajnok és jelenlegi WBA, WBO és IBF nehézsúlyú világbajnok megvetően nyilatkozott róla.

„Ez nem személyes ügy. Ez szigorúan üzleti ügy mindkét bunyós számára. Sok minden forog kockán, de nem utálom őt. Tisztelem őt, mint embert és mint bunyóst. Bárkinek tisztelnie kellene az ember eredményeit. Ő az egyesített nehézsúlyú bajnok és a vitathatatlan cirkálósúlyú bajnok” – mondta Fury Usykról.

Fury úgy véli, hogy Usyk eredményei, technikai bravúrja és elszántsága ellenére, hogy ő legyen az első vitathatatlan nehézsúlyú bajnok a négyes övek korszakában, a méretbeli előnye lesz a döntő tényező a szaúd-arábiai Rijádban.

„Okkal vannak súlycsoportok. Amikor a cirkálósúlyúak fellépnek a nagyfiúk ellen, általábankevésnek bizonyulnak. Az átlagos nagyokat meg lehet verni, de az elit nagyokat nem, mert a méret tényleg számít. Ezek a tények.”

Fury úgy érzi, május 18-a lesz a koronázó pillanata, és az esélye, hogy bebizonyítsa, ő a történelem legnagyobb nehézsúlyú bajnoka.

„Egész életemben tanulmányoztam ezt a játékot. Ez az én időm, sorsom, korszakom és generációm.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ