(Photo by Focus on Sport/Getty Images)

A bokszlegenda megnevezte a jelenlegi nehézsúlyúakat, akik legyőzhették volna Mike Tysont

A bokszlegenda James “Buster” Douglas elmondta véleményét arról, hogy a mai bokszolók hogyan birkóznának meg a legjobb Mike Tyson ellen. A 64 éves egykori nehézsúlyú világbajnok 1999-ben vonult vissza a sportágtól 38-6-1-1-es profi mérleggel.

A korszakának egyik legjobb bunyósaként számon tartott Douglas tudja, mi kell ahhoz, hogy legyőzze Tysont. Az amerikai a sportág egyik legnagyobb felfordulását okozta, amikor 1990-ben a vászonról felállva a 10. menetben megállította “Iron Mike-ot”.

Az 57 éves Tyson, aki köztudottan 2005 óta nem vívott profi mérkőzést, a tervek szerint november 15-én Jake Paul ellen lép ringbe. A páros július 20-án találkozott volna a texasi Arlingtonban található AT&T Stadionban, mielőtt Tyson egészségügyi problémái miatt elhalasztották volna a mérkőzést.

Ereje teljében “Iron Mike” megállíthatatlan volt, és ma már a boksztörténelem egyik legjobb nehézsúlyújaként tartják számon, de Douglas megnevezte azt a jelenlegi nehézsúlyú bunyóst, aki képes lenne legyőzni Tysont. Tyson nevét gyakran hasonlítják össze más generációk nehézsúlyújaival. A Gambling Zone-nak nyilatkozva Douglas elárulta, hogy kik azok a jelenlegi sztárok, akiknek a legnagyobb esélyük lenne arra, hogy legyőzzék “Iron Mike-ot” a fénykorában.

„Azt mondanám, hogy Usyknak lett volna a legnagyobb esélye arra, hogy legyőzze Mike-ot. Aztán AJ [Anthony Joshua], de Mike kemény egyéniség volt.”

1999 után Usyk lett az első vitathatatlan nehézsúlyú világbajnok Lennox Lewis óta, amikor májusban legyőzte a Tyson Furyt a “Cigánykirályt”. Az ukrán szoros, megosztott győzelmet aratott a bírói pontozólapok alapján, egy epikus csatát követően a Kingdom Arénában. A hivatalos pontszámok 115-112 Usyk, 114-113 Fury és 114-113 Usyk.

Őexcellenciája, Turki Alalshikh megerősítette, hogy a Usyk és Fury közötti visszavágót december 21-re tervezik a szaúd-arábiai Rijádban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Legendás sztorikÖkölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ