(Fotó: Warren Little/Getty Images)

A Fury-Usyk vitathatatlan meccs: elszúrták az egyetlen esélyüket

A Boksz Világtanács főnöke, Mauricio Sulaiman úgy érzi, hogy Oleksandr Usyk és Tyson Fury elszúrta az egyetlen esélyét, hogy mind a négy nagy nehézsúlyú bajnoki címért megmérkőzzenek.

A múlt héten végleg megszakadtak a tárgyalások arról, hogy a WBO, WBA, IBF, IBO nehézsúlyú világbajnok ukrán Usyk és a WBC címvédő angol Fury között megrendezzék a vitathatatlan nehézsúlyú bajnoki címmérkőzést. A szervezők április 29-ét célozták meg a londoni Wembley Stadionban. A patthelyzetet a jelek szerint egy esetleges visszavágó anyagi megosztása jelentette.

Usyk képviselői azt sugallták, hogy mostantól eleget tesznek a WBA utasításának, hogy a kötelező kihívó Daniel Dubois ellen küzdjön, akinek ugyanaz a promótere, mint Furynak a Frank Warren-féle Queensberry. Joe Joyce (WBO) és Filip Hrgovic (IBF) szintén a saját szanktorációs szervezetük által legmagasabban rangsorolt kihívói Usyknak.

Bár Fury és Usyk az év későbbi szakaszában újra elkezdheti a tárgyalásokat – különösen, ha a Közel-Kelet végül ismét szóba kerül -, Szulajman nem túlságosan optimista, hogy addigra még mindig a négy öv lesz a tét, tekintettel a kötelező kihívók körforgására, amely mindegyik bunyósra vonatkozik.

„A WBC rendkívül támogatta a Fury és Usyk közötti végső egyesítő mérkőzést, amely a nehézsúly vitathatatlan bajnokának meghatározására szolgálna. Rendkívül kiábrándító, hogy egy ilyen mérkőzésre nem kerül sor, mivel ez a lehetőség hosszú ideig nem lesz elérhető, nehéz lesz mindent összehangolni, mivel minden szervezet számára vannak kötelező érvényű előírások” – mondta Sulaiman a Sky Sportsnak.

Az nem világos, hogy Fury mit szándékozik tenni ezután. Warren, a promótere felvetette annak lehetőségét, hogy a manchesteri születésű bunyós akár vissza is vonulhat. Sulaiman a Sky Sportsnak elmondta, hogy cége még mindig várja a megerősítést a WBC nehézsúlyú eliminátor mérkőzéséről a korábbi címvédő Deontay Wilder és Andy Ruiz között. Ennek győztese lenne aztán Fury övének kötelező kihívója. Wilder és Ruiz mögött egyaránt Al Haymon áll a Premier Boxing Champions részéről.

„A WBC úgy rendelkezett, hogy Wilder és Ruiz között egy végső kieséses mérkőzésre kerül sor, hogy meghatározzák a divízió kötelező kihívóját. A WBC már várta az egyesítő mérkőzés megerősítését, így most áttekintjük a következő lépéseket, amelyeket meg kell tenni.”

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ