UFC 294: Usman v Khamzat Chimaev
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - OCTOBER 21: Khamzat Chimaev of the United Arab Emirates reacts after the conclusion of a middleweight fight against Kamaru Usman of Nigeria during the UFC 294 event at Etihad Arena on October 21, 2023 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images)

A rajongók gyászolni fognak, a gyűlölködők pedig ujjongani? Chimaev állítólag nagy döntést fontolgat

Amikor Khamzat Chimaev belépett a UFC-be, úgy tűnt, hogy egy új sztár van a láthatáron. Tény, hogy 10 nap alatt 2 meccsel robbant be, amiből két nagyon domináns győzelmet aratott.

Majd alig két hónappal később egy magabiztos KO-t tett a mérlegéhez Meerschaert ellen, akit az első ütéssel talált el, így legalábbis egy leendő kétszeres bajnokról lehetett beszélni.

Végül azonban minden másképp alakult. Chimaev ugyanis 2020 szeptembere óta mindössze négyszer küzdött, mert gyakran egészségügyi problémák gyötrik.

„A tartós betegségből, amellyel Khamzat az edzőtábor nagy részében küzdött, nem sikerült időben kigyógyulnia. Többször is kórházban találta magát, majd gyorsan elhagyta őket. A csapat végig egységes maradt, mivel mindenki abszolút elkötelezett volt a megoldás keresésében. Bár minden rendelkezésre álló lehetőséget alaposan megfontoltunk, mostanra eljutottunk egy olyan pontra, ahol az egész csapat egyetértett abban, hogy így nem lehet folytatni. Megfelelő felkészülés nélkül ketrecbe menni egy olyan képzett ellenféllel szemben, mint Robert, sajnos lehetetlen” – írta Shammas.

Shammas továbbá úgy jellemezte az elmúlt napokat, mint “pusztító fordulatot Khamzat, edzői, edzőpartnerei és a csapat többi tagja számára”, különösen azért, mert a szaúd-arábiai főmérkőzés egy áhított hely Khamzat számára. “Egy UFC főmérkőzés Szaúd-Arábiában, először az életben, nagy megtiszteltetés lenne, és olyasmi, amit nagyon várunk. Bár az okot egyikünk sem tudja befolyásolni, őszinte bocsánatkérésünket küldjük a UFC-nek. De minden okkal történik, és Istennek megvannak a saját tervei, a célok változatlanok maradnak. Khamzat és az egész csapat most a problémák okának a végére fog járni, és még erősebben fog visszatérni. Sajnos ez a bunyó része, és amint Khamzat egészséges lesz, azonnal bejelentjük a várva várt visszatérését az octagonba” – tette hozzá Shammas.

Sajnos messze nem ez az első eset, hogy Chimaev komoly problémákkal kórházba került. Évekkel ezelőtt a koronavírus miatt még azt is fontolgatta, hogy abbahagyja, de Kadyrov diktátor végül lebeszélte róla.

Most azonban külföldi források szerint Khamzat ismét a visszavonulást fontolgatja. Az egészségügyi problémák ugyanis állítólag olyan gyakoriak és súlyosak, hogy Chimaev úgy tűnik, képtelen hosszú távon érvényesülni az UFC-n belül.

Ráadásul Khamzat már más helyzetben van, hiszen már így is rengeteg pénzt keresett, és nem csak Kadirov támogatásának köszönhetően biztosan még többet fog keresni, így nincs is igazán szüksége az MMA karrierre. Szóval majd meglátjuk, hogy mi lesz a vége.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ