A WBC elrendelte a Artur Beterbiev-Callum Smith mérkőzést

A BoxingScene.com megerősítette, hogy a WBC hivatalosan is elrendelte, hogy Beterbiev legközelebb az angol Callum Smith ellen küzdjön meg. A két félnek április 11-ig van ideje megegyezni és elkerülni a pénztárcakérdés tárgyalását egy olyan mérkőzésen, amely már most jelentős érdeklődést váltott ki a promóterek között.

Beterbiev a Top Rank, míg Smith a Matchroom Boxing égisze alatt küzd. A két promóciós nagyhatalom eddig is együtt üzletelt, de úgy tűnik, hogy élvezik egymás társaságát, különösen egy olyan nagy jelentőségű mérkőzéseken, mint amilyen a félnehézsúlyú bajnoki címért folyó küzdelem. A fejleményről elsőként Chris McKenna, a brit Daily Star munkatársa számolt be.

A felszólítás kevesebb mint két hónappal Beterbiev legutóbbi címvédése után érkezett. A WBC, IBF és WBO félnehézsúlyú világbajnok január 21-én az OVO Arena Wembley-ben egy nyolcadik menetes kiütéssel hárította el az angol Anthony Yarde kemény kihívását. A győzelemmel eleget tett a WBO kötelező címvédésének, amelyet korábban Beterbiev sérülése miatt elhalasztottak.

Egyre nagyobb a kereslet a Beterbiev és a WBA félnehézsúlyú címvédő Dmitry Bivol közötti vitathatatlan összecsapásra, akit a Matchroom és a World of Boxing közösen promotál. A WBC azonban már korábban is kijelentette, hogy a tavaly novemberben a mexikói Acapulcóban tartott éves kongresszusának döntése értelmében a kötelező kihívó lesz a következő a sorban.

Smith azt követően szerezte meg az első számú helyet, hogy a tavaly augusztus 20-án a szaúd-arábiai Dzsiddában rendezett mérkőzés negyedik menetében legyőzte Mathieu Bauderlique-ot. A győzelem volt Smith második sikere zsinórban. A tervek szerint Smith a március 11-i gálán bokszolt volna, de a 32 éves bunyós kénytelen volt visszalépni, miután egy hátsérülés miatt orvosi utasításra nagyjából 6-8 hétre kidőlt.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ