Alex Pereira nehézsúlyban is sikeres lehet, egyre többen beszélnek róla

A novemberi UFC 295-ös látványos második bajnoki győzelme után Alex Pereira edzőpartnere és közeli barátja, Glover Texieira támogatta, hogy elég “fegyelmezett” ahhoz, hogy megszerezze harmadik bajnoki címét nehézsúlyban.

Pereira, a korábbi középsúlyú bajnok a második menetben győzte le a korábbi bajnok, Jiri Prochazkát még novemberben, a UFC 295-ön.

Nemrégiben pedig honfitársa, Fabricio Werdum potenciális jelöltként vetette fel, hogy a jövőben nehézsúlyban megküzdjön Jon Jones ellen, Pereira-t egyáltalán nem látják esélytelennek.

„Szerintem ‘PoAtan’ (Alex Pereira) nehézsúlyban is jól teljesítene. Nem tudom, hogy bajnok lenne-e, de már két címet is nyert. Megvannak hozzá a képességei, de nem menne egyből. Attól függne, hogy kivel kellene megmérkőznie. Az bonyolult lenne, ha Jon Jones-szal kerülne szembe. Kiüthetné Jon Jon Jonest, de nem lehet őket összehasonlítani. ‘PoAtan ütéstechnikája sokkal jobb, de ha a földre kerül a küzdelem, akkor bonyolódik a helyzet. Nem kételkedem azonban benne” – mondta Fabricio Werdum.

És bár a bajnoki sikere után valószínűleg hosszabb ideig félnehézsúlyban fog maradni, Pereira-t azonban elég fegyelmezettnek tartják ahhoz, hogy egy nehézsúlyú ugrást is meg tudjon tenni.

„Az egész egy folyamat” – mondta Glover Teixeira az MMA Fightingnak adott interjújában Alex Pereira nehézsúlyban való fellépéséről. „’Poatan’ egy fegyelmezett profi, és ezért sikerült neki a csúcsra érnie. Senkinek sem könnyű megcsinálni azt, amit ő tett. Kevés embernek sikerült ez. Nem azt mondom, hogy kevesen tudnak a UFC-ben harcolni, nemhogy megnyerni az övet, de azt, amit ő csinált, hogy ennyi súlyt veszített, nem sokan tudják utána csinálni. A UFC-ben azt mondanám, hogy a harcosok mindössze 10 százaléka képes arra a súlycsökkentésre, amit ő művelt. Nagyon brutális volt, de ‘Poatan’ rendelkezik a szükséges fegyelemmel.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ