Anthony Joshua arról, hogy mi motiválja őt: szeretek pénzt keresni

Anthony Joshua elárulta, hogy most elsősorban a pénz motiválja, miközben arra készül, hogy április 1-jén Jermaine Franklin ellen ringbe lép.

Joshua az Oleksandr Usyk elleni sorozatos vereségek után tér vissza a michigani nehézsúlyú ellen, akit novemberben Dillian Whyte vert meg. AJ tudja, hogy a győzelem kulcsfontosságú ahhoz, hogy visszaszerezze az Usykkal szemben elvesztett nehézsúlyú bajnoki címeit, de a londoni azt mondja, hogy az övek már nem a karrierje mozgatórugói.

“Pénz pénz pénz pénz” – mondta, amikor arról kérdezték, mi motiválja őt. „Szeretek pénzt keresni. Ez egy díjboksz sportág. Le voltam égve. Tudom, mit jelent ez az egész. Amikor mindennek vége, senki sem fog törődni velem. Koncentrálok és elszánt vagyok. Akár van az ellenfelemnek öve, akár nincs, ugyanúgy veszem őt. Meg kell adnom az embernek a tiszteletet, azért jön, hogy harcoljon, és ez arra késztet, hogy a földön maradjak és komolyan vegyem őt.”

Joshua 2016 óta először tér vissza a londoni o2 Arénába is, ahol egy évtizeddel ezelőtt debütált.

„Őszintén szólva nem igazán érdekel, hogy hol bokszolok. Egyszerűen áldás, hogy részt vehetek a sportban, hogy ezt csinálhatom. Hosszú idő telt el az úton. Azt hiszem, már 12 bajnoki meccsem volt egymás után. Mindig próbálok alkalmazkodni a stílusomhoz és sokféle dolgot csinálni.”

Franklinről a 33 éves ökölvívó így fogalmazott: „Figyelem őt és a régi iskola bunyósaihoz hasonlítom. Az emberek úgy érzik, hogy a boksz a népszerűségen alapul, de szerintem inkább a tehetségen és a képességeken, és neki mindkettőből van rengeteg. Egy dolog biztos, nagyon komolyan veszem a felkészülést, odafigyelek az étkezésemre, alvásra, az edzésre. Mindent, amin keresztülmentem. a pozitív és a negatív dolgokat is beleteszem ebbe a táborba.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ