(Photo by Alejandro Salazar/PxImages/Icon Sportswire via Getty Images)

Anthony Joshua szeretné, ha a UFC bajnok Alex Pereira kipróbálná a bokszot

Kevesebb mint három év alatt Alex Pereira átvette a hatalmat a UFC színpadán azzal, hogy több divízióban is bajnoki címeket nyert, mindezt úgy, hogy közben megőrizte a mitikus auráját.

A brazil bajnoknak szóba került egy lehetséges jövőbeli UFC nehézsúlyú bajnok Jon Jones elleni küzdelem, de egy lehetséges összecsapás is felmerült a korábbi vitathatatlan nehézsúlyú bokszbajnokkal, Anthony Joshuával.

“AJ” újra a helyes útra tért, miután teljesen szétzilálta a korábbi UFC nehézsúlyú bajnok Francis Ngannou-t, és 2018 óta a leghosszabb győzelmi sorozatát rakta össze. Joshua felfigyelt arra, hogy “Poatan” mit csinál az MMA-ban, és az üzlethez értő promóterével, Eddie Hearn-nel az élen tudják, hogy egy Pereira elleni meccs hatalmas pénzt hozhatna minimális kockázat mellett.

Pereira egy különleges sportoló. Elképesztő ereje már most biztosította helyét a valaha látott legnagyobb küzdősportolók között. Az angol nyelvtudásának hiánya egy cseppet sem lassította le a sztárság felé való felemelkedését. “Poatan” a rajongók kedvencévé vált. Ha Alex Pereira ringbe tudna lépni, és győzni tudna egy olyan rangos bokszoló ellen, mint Joshua, akkor megtízszerezné az értékeit. Ngannou ugyan kiváló teljesítményt mutatott be tavaly ősszel Tyson Fury ellen, a bírók pontozásánál mégis alulmaradt. Néhány évvel visszamenőleg Conor McGregort megállította Floyd Mayweather Jr. Összesítve a UFC bajnokok 0-5 profi bokszmeccsen állnak (Tyron Woodley 0-2 vs. Jake Paul). Lehet, hogy Pereira lesz az, aki megtöri a vereségsorozatot?

Conor McGregorFloyd Mayweather Jr2017. Augusztus 26.TKO loss
Tyron WoodleyJake Paul2021. Augusztus 29.DEC loss
Tyron WoodleyJake Paul2021. December 18.KO loss
Francis NgannouTyson Fury2023. Október 28.DEC loss
Francis NgannouAnthony Joshua2024. Március 8.KO loss

A korábbi UFC-bajnokkal, Israel Adesanyával való rivalizálása már jóval a UFC előtt elkezdődött, hiszen kickboxban két győzelmet aratott ellene, majd egy másikat az MMA-ban. Adesanya végül a UFC 287-es meccsén egy győzelmet is felírhatott a számlájára, de Pereirát egyáltalán nem tántorította el ez a vereség.

A “Stylebender” elleni kudarc óta Pereira zsinórban négy meccset nyert korábbi vitathatatlan világbajnokok ellen. A UFC megértette a brazil harcos népszerűségét, és beillesztette őt a UFC 300 főmérkőzésébe, ami minden harcos számára hatalmas megtiszteltetés. Bárhogy is dönt Pereira a következő lépéseiről, akár a bokszban, akár az MMA-ban, jobb, ha elhiszed, hogy a rajongók mellette fognak állni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ