UFC Fight Night: Dariush v Arman Tsarukyan
AUSTIN, TEXAS - DECEMBER 02: (L-R) Arman Tsarukyan of Georgia punches Beneil Dariush of Iran in a lightweight fight during the UFC Fight Night event at Moody Center on December 02, 2023 in Austin, Texas. (Photo by Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images)

Arman Tsarukyan kiütötte Beneil Dariush-t karrierje legjobb győzelmével

A grúz könnyűsúlyú Arman Tsarukyan szombaton mindössze 64 másodperc alatt egy jobbegyenessel kiütötte Beneil Dariush-t. A mérkőzés a Moody Centerben megrendezett UFC Fight Night főmérkőzése volt.

Ez Tsarukyan karrierjének legnagyobb győzelme, és 8-2-re javítja a mérlegét a UFC-ben. Vereséget szenvedett a jelenlegi bajnok Islam Makhachev ellen 2019-ben, valamint egy kissé vitatott döntéssel 2022-ben Mateusz Gamrot ellen. A szombati volt Tsarukyan UFC-s szerepléseinek leggyorsabb befejezése.

“Jól akartam teljesíteni, ki akartam ütni őt, hazamenni és megszerezni a címmeccsemet” – mondta Tsarukyan. “Szeretném nagyon megköszönni Beneilnek. Számomra ő a legelismertebb harcos a divíziónkban. Senki sem akart velem harcolni. Csak egy srác, és az Beneil Dariush volt. Miatta vagyok top ötös bunyós, és remélhetőleg a következő meccsem már a bajnoki címért lesz. Ha nem, akkor sem számít. A következő meccsen is nyerni fogok. Bajnok leszek.”

A 27 éves Tsarukyan azután tudta bevinni a jobbkezes ütést, hogy lebontotta Dariush védelmét egy testre irányuló térddel. A sebességelőnye nyilvánvaló volt. Tsarukyan még négy jobbegyenest vitt be, miután Dariush a vászonra zuhant, de valószínűleg egyikre sem lett volna szükség. Tsarukyan kiugrott a ketrecből, hogy a ketrec mellett ülő néhány szurkolójával ünnepeljen. Csendben Tsarukyan a divízió egyik legdominánsabb könnyűsúlyújúvá nőtte ki magát. Nehezen tudott olyan nagynevű ellenfeleket szerezni, mint Dustin Poirier, Justin Gaethje vagy Michael Chandler, de az olyan kevésbé ismert harcosok elleni győzelmei, mint Damir Ismagulov, Joel Alvarez és Olivier Aubin-Mercier megmutatták, hogy hatalmas potenciál rejlik benne.

A 34 éves Dariush zsinórban második vereségét szenvedi el, miután korábban zsinórban nyolc győzelmet aratott. Júniusban egy győzelemre volt attól, hogy bajnoki címmérkőzést kapjon, de első menetes TKO vereséget szenvedett a korábbi bajnok Charles Oliveira ellen.

Borítókép: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ