“Az ökölvívás nélkül fél embernek érzem magam”

Az elmúlt napokban, hetekben rohamosan terjedő koronavírus-járvány miatt szinte az összes sporteseményt, köztük a bokszgálákat is el kellett halasztani az egész világon. Ez alól minden bizonnyal Klasz Árpi május 8-ra tervezett világbajnoki címmérkőzése sem lesz kivétel. Árpi a nagyközépsúlyú GBF világbajnoki címért és az UBO interim világbajnoki címért küzdött volna a fehérorosz Sergey Khomitsky ellen. Ennek kapcsán kereste fel a Sport365 Klasz Árpádot, aki beavatott minket, hogyan készül ebben a nehéz időszakban.

Hogyan készül ilyen nehéz körülmények között?

“Egyelőre futásokkal, és azzal amiket itthon el tudok végezni. Gondolok itt árnyékolásra, erősítésre, Oszi Bátyámmal iskolázásra. Igyekszem karbantartani magam, és ugyanúgy készülni, mintha májusban lenne megtartva a mérkőzésem.”

Hiányzik az edzőterem? A kemény edzések?

“Az edzőterem nyilván nagyon hiányzik, a ring az a légkör azt nem tudja semmi helyettesíteni, egyszerűen már az életem része. Akkor vagyok teljes egész, ha ezek meg vannak. Az ökölvívás nélkül fél embernek érzem magam. Ahogy leteszem a kesztyűt azonnal szeretnék majd belevágni az edzői pályába. Tehát az egész életemet a boksz körül képzelem el.”

Mennyire nehéz tartani ilyenkor a szükséges formát?

“Nyilván nem lehet 100%-osan tartani az a szintet, de egy jó kondicionális állapot azért megőrizhető. Ezt követően azért sokkal könnyebb lesz beleállni újra a kemény melóba.”

Mit üzenne a szurkolóinak?

“Elsősorban, hogy nagyon vigyázzanak magukra és próbáljanak meg minél kevesebbet érintkezni másokkal. Én is igyekszem betartani ezeket a szabályokat, viszont fontos, hogy nem szabad pánikolni. Ha követjük az előírtakat, akkor úgy gondolom, hogy 1-2 hónap és lecseng ez az egész. “

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
InterjúkÖkölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ