Az óriás, aki Fury sérülését okozta egyáltalán nem érzi magát rosszul

Az a sparring partner, aki lesérítette Tyson Furyt és késlelteti az Oleksandr Usyk elleni vitathatatlan leszámolást, állítólag “nem érzi magát rosszul emiatt”.

Az elmúlt idők legnagyobb nehézsúlyú mérkőzését a héten elhalasztották, miután Fury az egyik utolsó sparringmérkőzésén megsérült. A 35 éves Furynak a 2019-es Las Vegas-i, Otto Wallin svéd ütő ellen vívott összecsapásán sérült meg a szeme, és annak a visszamaradt hegszövete nyílt szét újra.

Az esetről készült felvételeken látszott, hogy egy véletlen könyöklés okozta a bajt, amelyet nem kevesebb, mint 15 öltéssel kellett összevarrni. A felelős, aki késleltette a négyes övek korszakának első vitathatatlan nehézsúlyú összecsapását, nem tanúsít megbánást tettei miatt.

Több forrás is megerősítette a SunSportnak, hogy a horvát nehézsúlyú Agron Smakici volt az a sparringpartner, aki a „tettes” volt. A 198 cm magas óriás, aki egyébként vegyes harcművész is – azonban ragaszkodik ahhoz, hogy nem a bal könyöke, hanem a bal keze repesztette fel Fury szemöldökét. A Boxing Talk szerint Smakici így nyilatkozott az esetről: „Egyértelmű ütés volt, szóval nem érzem magam rosszul”.

Smakici nemrég került be Fury edzőpartneri csapatába, amely eredetileg a korábbi IBF cirkálósúlyú bajnok Jai Opetaia és a veretlen brit nehézsúlyú Moses Itauma volt. Csatlakozása a táborhoz nem volt meglepetés, tekintve, hogy már edzőtáborozott top nehézsúlyúakkal, köztük Fury brit riválisával, Anthony Joshuával. A dörzsölt balkezest nemrég a Team AJ hívta be, hogy segítsen a korábbi kétszeres egyesített nehézsúlyú bajnoknak felkészülni a Wallin elleni “Day of Reckoning” összecsapásra. És ő volt Joshua egyik fő sparringpartnere is az Usyk elleni 2022 augusztusi visszavágóra.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ