Bejelentették a PFL vs. Bellator bajnokok kártyáját

A PFL és a Bellator bajnokainak várva várt bemutatója immár eldőlt.

Az első PFL vs. Bellator eseményre február 24-én kerül sor a szaúd-arábiai Rijádban. A PFL szupermérkőzés-sorozatának részeként a kártyát az ESPN+ fizetős csatornán közvetítik. A PFL kedden jelentette be a hírt Ariel Helwani első beszámolóját követően.

Az eseményen négy bajnok vs. bajnok összecsapást rendeznek, amelyek három, ötperces menetben zajlanak majd. Az egyes mérkőzéseken sem a PFL, sem a Bellator bajnoki címe nem lesz kockán. A PFL-ben hagyományosan nem engedélyezett könyökütések ezen az eseményen engedélyezettek lesznek.

„A Közel-Kelet a világ bunyós fővárosa, és a Professional Fighters League büszke arra, hogy a világ legjobb küzdősport sztárjait a Szaúd-Arábiai Királyságba hozhatja a Riyadh Seasonra, hogy otthont adjon az első PFL PPV Super Fight mega-globális eseménynek” – mondta Peter Murray, a PFL vezérigazgatója egy nyilatkozatban. “A PFL Champions versus Bellator Champions mérkőzés a harcosok és a szurkolók számára is megváltoztat mindent.”

https://www.instagram.com/p/C2LOY_hplRs/

Más crossover PFL vs. Bellator mérkőzésekre is sor kerül.

Renan Ferreira vs. Ryan Bader

Ryan Bader a Bellator 2019-es nehézsúlyú nagydíjának megnyerése után szerezte meg a Bellator betöltetlen nehézsúlyú bajnoki címét, amit azóta nem veszített el. A bajnoki öv megszerzésével egy időben, amelyet Fedor Emelianenko kiütésével ért el, a Bellator kétszeres bajnoka lett, mivel a Bellator félnehézsúlyú bajnoki címét is birtokolta. Jelenleg Bader csak a nehézsúlyú bajnoki címet birtokolja. A 40 éves harcos jelenleg hárommeccses győzelmi szériában van, és továbbra is veretlen a divízióban.

Renan Ferreira tavaly novemberben nyerte meg a 2023-as PFL nehézsúlyú bajnoki címet. Baderhez hasonlóan Ferreira is hárommeccses győzelmi sorozatban van. A PFL-ben az egyetlen vereségét 2022-ben szenvedte el Ante Delija ellen.

Impa Kasanganay vs. Johnny Eblen

Johnny Eblen napjaink egyik legjobb Bellator bunyósának számít. A 185 fontban bajnok Eblen továbbra is veretlen az MMA karrierje során, miközben a Bellator legjobb neveit győzte le a divízióban. Az American Top Team embere 2022-ben legyőzte a veterán Gegard Mousasit a Bellator középsúlyú bajnoki címéért, és azóta kétszer megvédte azt.

Impa Kasanganay a korábbi UFC-harcos 2023-ban csatlakozott a PFL-hez, és megnyerte az akkori szezont. Három egymást követő győzelmet gyűjtött be, majd novemberben a döntőben legyőzte Josh Silveirát, és ezzel megszerezte a PFL félnehézsúlyú bajnoki címét és az 1 millió dolláros díjat. Kasanganay visszalép középsúlyba Eblen ellen.

Jesus Pinedo vs. Patricio Freire

Patricio Freire valószínűleg a legelismertebb név a Bellator teljes névsorában. Nem is olyan régen még két kategóriában is bajnok volt, mivel a pehelysúlyú és a könnyűsúlyú bajnoki címet is birtokolta. “Pitbull” jelenleg a pehelysúlycsoport bajnoka. 2023-ban 0-2-re állt, mielőtt sérülés miatt kényszerpihenőre szorult. A brazil júniusban kikapott Sergio Pettistől, amikor megpróbálta háromsúlycsoport bajnok lenni, majd a japán Rizin rendezvényén nagy meglepetésre Chihiro Suzuki nyert ellene.

Jesus Pinedo a korábbi UFC-bunyós a PFL történetének egyik legnagyobb meglepetését okozta. A perui megállította Brenadan Loughnane-t, Bubba Jenkins-t és Gabriel Braga-t a 2023-as PFL pehelysúlyú bajnoki cím megszerzéséhez vezető úton. Jelenleg 7-1-re áll az elmúlt nyolc mérkőzésén. Pinedo egyetlen vereségét ez idő alatt Braga ellen szenvedte el, amit később megbosszult.

Magomed Magomedkerimov vs. Jason Jackson

Jason Jackson tavaly novemberben nyerte meg a Bellator váltósúlyú bajnoki címét, amikor a harmadik legyőzte Yaroslav Amosovot. A Kill Cliffben edző Jackson jelenleg egy lenyűgöző, hét mérkőzésből álló győzelmi szériában van. Ebben a sorozatban olyan nevek szerepelnek, mint Amosov, Douglas Lima, Paul Daley, Neiman Gracie és Benson Henderson.

Magomed Magomedkerimov két PFL váltósúlyú szezont nyert, egyet 2018-ban, egyet pedig tavaly, 2023-ban. Magomedkerimov novemberben legyőzte Sadibou Sy-t, hogy megnyerje a 2023-as PFL váltósúlyú bajnoki címet. Jelenleg 19-1-es szériában van, az egyetlen vereségét 2021-ben szenvedte el Ray Cooper III ellen.

Yoel Romero, A.J. McKee, Aaron Pico, Claressa Shields egészíti ki a kártyát. Íme a PFL vs. Bellator Champions teljes felállása:

MAIN CARD

Renan Ferreira vs. Ryan Bader

Impa Kasanganay vs. Johnny Eblen

Magomed Magomedkerimov vs. Jason Jackson

Jesus Pinedo vs. Patricio Pitbull

Bruno Cappelozza vs. Vadim Nemkov

Thiago Santos vs. Yoel Romero

Clay Collard vs. AJ McKee

Bortókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Bellator

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ